Hagyományos lebbencsleves

Hagyományos lebbencsleves


Hagyományos lebbencsleves

Hozzávalók

- 1 csokor petrezselyem

- 1 közepes db vöröshagyma

- 25 dkg burgonya

- 10 dkg füstölt szalonna

- 20 dkg csuszatészta

- só ízlés szerint

- bors ízlés szerint

- őrölt fűszerkömény ízlés szerint

- babérlevél ízlés szerint

- fűszerpaprika ízlés szerint

- 2 dl víz

 
 Elkészítés

- A zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk.
- Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát.
- A megpirult szalonnát egy szűrő segítségével kiemeljük a lábasból, - majd

- A kisült zsírjában a felaprított hagymát üvegesre pároljuk.
- Jöhet a csuszatészta, amit egy picit megpirítunk a hagymán.

- Hozzáadjuk a fűszereket, óvatosan megkavargatjuk, és felöntjük kb. 2 dl vízzel. Egy rövid ideig hagyjuk az alapot párolódni.
- A felkockázott burgonyát hozzáadjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a burgonyát.
- Amennyiben szükséges, utóízesítünk.

- Ha a burgonya és a tészta is megpuhult, petrezselyemmel és a lepirított szalonnával megszórva tálaljuk!

Adhatunk második fogásként különböző ízesített száraztésztákat (mákos, diós, túrós), vagy bármit amit megkívántunk.

Ez egy kímélő húsmentes ebéd. 
Jó étvágyat!
Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »