Házi készítésű árpakávé

Házi készítésű árpakávé


Otthon pörkölt, házi készítésű árpakávé

 Az árpakávé könnyen emészthető ital, jót tesz a betegeknek és lábadozóknak, kisgyermekeknek és idős embereknek, étvágytalanoknak is, mert kiváló energiaforrás. 
Tartalmaz B2-, B12-vitamint, kalciumot, foszfort a csontképződéshez, valamint magnéziumot az ideg-, és izomműködéshez, támogatja a szívet is. Lefekvés előtt segíti az elalvást. 
Kifejezetten egészséges, és minden korosztálynak ajánlott a fogyasztása.

Elkészítése házilag:

- Az árpaszemeket először enyhén nedvesítsük meg, vagyis egy kiló árpához adjunk kb. fél deci vizet.

- A szemeket állandóan kevergetve pörköljük meg. Ha már barna, töltsük lapos tálra és teregessük szét, hogy gyorsan lehűljön. Vigyázat, hűlés közben is barnulhatnak az árpaszemek!

- A lehűlt szemeket hintsük meg egy kevés porcukorral és keverjük el jól. A cukortól szebb és jobb ízű lesz a kávé.

- Az árpaszemeket daráljuk közepesre, és zárt edényben főzzük, de legjobb kávéfőzőben elkészíteni. Így érvényesül a legjobban az íze. 

- Ha edényben készítjük. az árpaszemeket először forraljuk fel, majd állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a tetejéről eltűnik hab. Könnyen kifut, ezért ne hagyjuk magára a tűzön! Ha megfőtt, néhány csepp hideg vizet öntsünk a tetejére, és hagyjuk leülepedni. 

- Illata és íze az árpamalátára jellemzően édeskés, karamellás. 

- Ez a kávé koffeinmentes.

Kínáld kinek-kinek az igénye szerint kisebb és nagyobb csészékből.

Élvezd a kávézás örömét!

Próbáld ki te is!

Saját fotók, lila akác a kertemből.

 

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »