Házi készítésű árpakávé

Otthon pörkölt, házi készítésű árpakávé
Elkészítése házilag:
- Az árpaszemeket először enyhén nedvesítsük meg, vagyis egy kiló árpához adjunk kb. fél deci vizet.
- A szemeket állandóan kevergetve pörköljük meg. Ha már barna, töltsük lapos tálra és teregessük szét, hogy gyorsan lehűljön. Vigyázat, hűlés közben is barnulhatnak az árpaszemek!
- A lehűlt szemeket hintsük meg egy kevés porcukorral és keverjük el jól. A cukortól szebb és jobb ízű lesz a kávé.
- Az árpaszemeket daráljuk közepesre, és zárt edényben főzzük, de legjobb kávéfőzőben elkészíteni. Így érvényesül a legjobban az íze.
- Ha edényben készítjük. az árpaszemeket először forraljuk fel, majd állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a tetejéről eltűnik hab. Könnyen kifut, ezért ne hagyjuk magára a tűzön! Ha megfőtt, néhány csepp hideg vizet öntsünk a tetejére, és hagyjuk leülepedni.
- Illata és íze az árpamalátára jellemzően édeskés, karamellás.
- Ez a kávé koffeinmentes.
Kínáld kinek-kinek az igénye szerint kisebb és nagyobb csészékből.
Élvezd a kávézás örömét!
Próbáld ki te is!
Saját fotók, lila akác a kertemből.
ÍzVilága receptek









ÍzVilága receptek








