Joghurtos Epertorta

Joghurtos Epertorta


HOZZÁVALÓK:

Tortaforma 22 cm

 A  PISKÓTÁHOZ:

- 9 dkg liszt

- 1/2 csomag sütöpor( 6 g)

-  2,5 dkg kakaó (cukrozatlan)

- 10 dkg margarin

- 10 dkg cukor

- 2 db tojás

- 1 dl tej

A  joghurtos krémhez:

- 500 g epres joghurt

- 1 csomag  Horváth Rozi zselatin (20 g)

- 8 evőkanál cukor (kb.100g)

- 3 dl habtejszín

- 500 g eper(16 db a díszitéshez, 200 g a tejszínbe apritva)

ELKÉSZÍTÉS:

-A piskóta száraz alapanyagait összekeverem..

-A margarint   cukorral habosra keverem..

-Egyesével hozzá keverem a tojásokat..

-Bele keverem a száraz összetevőket..

-És végül a 1 dl tejet.

-Én minden alkalommal sütőpapirral kibélelem a forma alját,mert így tuti nem ragad le,

 könnyebb tisztítani,és hosszabbitom a forma élettartalmát.

-180 fokra előmelegitett sütőben  kb 30 perc  alatt , tűpróbáig sütöm.

-Én egy tányért tettem  súlynak a tetejére,amig hűlt,hogy szép egyenes legyen.

-A  joghurtot a cukorral és a zselatinnal felteszem melegíteni.

-Nem forralni,kis lángon folyamatos keverés mellett,addig melegítem  amíg  elolvad 

benne a cukor és a zseletin.Félre teszem kihűlni.

-16 db (300 g) nagyobb epret csak félbe vágok azok lesznek a díszítők, a többit 4-be vágom.

-A 4 be vágott epreket beleszórom a tejszinbe..

-Amit  ha langyosra hűlt a joghurt,folyamtos keveréssel bele keverek.

-8 db nagyobb félbe vágott eperrel körbe rakom a piskótát..(előtte elmostam a torta karikát)

-És elosztom benne a joghurtos krémet..

-A tetejét megdíszitem a maradék 8 félbe végott eperrel, és egy éjszakára 

 hűtőbe teszem dermedni.

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »