Joghurtos Epertorta
HOZZÁVALÓK:
Tortaforma 22 cm
A PISKÓTÁHOZ:
- 9 dkg liszt
- 1/2 csomag sütöpor( 6 g)
- 2,5 dkg kakaó (cukrozatlan)
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 dl tej
A joghurtos krémhez:
- 500 g epres joghurt
- 1 csomag Horváth Rozi zselatin (20 g)
- 8 evőkanál cukor (kb.100g)
- 3 dl habtejszín
- 500 g eper(16 db a díszitéshez, 200 g a tejszínbe apritva)
ELKÉSZÍTÉS:
-A piskóta száraz alapanyagait összekeverem..
-A margarint cukorral habosra keverem..
-Egyesével hozzá keverem a tojásokat..
-Bele keverem a száraz összetevőket..
-És végül a 1 dl tejet.
-Én minden alkalommal sütőpapirral kibélelem a forma alját,mert így tuti nem ragad le,
könnyebb tisztítani,és hosszabbitom a forma élettartalmát.
-180 fokra előmelegitett sütőben kb 30 perc alatt , tűpróbáig sütöm.
-Én egy tányért tettem súlynak a tetejére,amig hűlt,hogy szép egyenes legyen.
-A joghurtot a cukorral és a zselatinnal felteszem melegíteni.
-Nem forralni,kis lángon folyamatos keverés mellett,addig melegítem amíg elolvad
benne a cukor és a zseletin.Félre teszem kihűlni.
-16 db (300 g) nagyobb epret csak félbe vágok azok lesznek a díszítők, a többit 4-be vágom.
-A 4 be vágott epreket beleszórom a tejszinbe..
-Amit ha langyosra hűlt a joghurt,folyamtos keveréssel bele keverek.
-8 db nagyobb félbe vágott eperrel körbe rakom a piskótát..(előtte elmostam a torta karikát)
-És elosztom benne a joghurtos krémet..
-A tetejét megdíszitem a maradék 8 félbe végott eperrel, és egy éjszakára
hűtőbe teszem dermedni.
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek