Kakaós piskóta tetején tejszin és kávékrém

Kakaós piskóta tetején tejszin és kávékrém


Hozzávalók:

- 6 db "L" es tojás

- 6  ek.kristálycukor

- 1 csom.vaníliás cukor

- 5  ek.liszt

- 1  ek.kakaópor

-  késhegynyi sütőpor, csipet só

Krém hozzávalói:

-2 csomag tejszínizű pudingpor

-6 dl tej

-4 evőkanál kristálycukor

-25 dkg ráma

- 5 db Nescafe 3 az egyben

- 5 dkg keserű csoki kb: 70% os a süti tetejére reszelni

Elkészités:

A KAKAÓS PISKÓTA:

Válaszd ketté a tojásokat, és tedd külön edénybe.A sárgákat keverd össze  a cukrokkal fehéredésig,majd 

kanalanként add hozzá a kakaóval összekevert, átszitált lisztet + a csipet sót és a késhegynyi sütőport is.

A fehérjéből verj kemény habot amit kanalanként fakanállal adagolj a tésztához.Simitsd az összekevert 

masszát a kivajazott ,kilisztezett tepsibe és ragd a 180 fokra előmelegitett sütőbe. Süsd  meg a pikótát

kb.20 perc alatt.Végezz tű próbát.

Hagyd kihűlni a piskótát!

KRÉM KÉSZÍTÉSE:

Főzz pudingot a tejből, pudingporokból és a cukorból.

Ha kész langyos állapotban keverd hozzá a rámát felezd meg a krémet.

Az egyik felébe keverd bele a Nescafékat. 

Először a tejszines krémet kend a piskótára kicsit pihentesd a hütőben és kend rá a kávés krémet is.

Majd reszeld a tetejére a csokit.

Tedd a hűtőbe és hidegen szeleteld!

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »