Kakaós piskóta tetején tejszin és kávékrém

Hozzávalók:
- 6 db "L" es tojás
- 6 ek.kristálycukor
- 1 csom.vaníliás cukor
- 5 ek.liszt
- 1 ek.kakaópor
- késhegynyi sütőpor, csipet só
Krém hozzávalói:
-2 csomag tejszínizű pudingpor
-6 dl tej
-4 evőkanál kristálycukor
-25 dkg ráma
- 5 db Nescafe 3 az egyben
- 5 dkg keserű csoki kb: 70% os a süti tetejére reszelni
Elkészités:
A KAKAÓS PISKÓTA:
Válaszd ketté a tojásokat, és tedd külön edénybe.A sárgákat keverd össze a cukrokkal fehéredésig,majd
kanalanként add hozzá a kakaóval összekevert, átszitált lisztet + a csipet sót és a késhegynyi sütőport is.
A fehérjéből verj kemény habot amit kanalanként fakanállal adagolj a tésztához.Simitsd az összekevert
masszát a kivajazott ,kilisztezett tepsibe és ragd a 180 fokra előmelegitett sütőbe. Süsd meg a pikótát
kb.20 perc alatt.Végezz tű próbát.
Hagyd kihűlni a piskótát!
KRÉM KÉSZÍTÉSE:
Főzz pudingot a tejből, pudingporokból és a cukorból.
Ha kész langyos állapotban keverd hozzá a rámát felezd meg a krémet.
Az egyik felébe keverd bele a Nescafékat.
Először a tejszines krémet kend a piskótára kicsit pihentesd a hütőben és kend rá a kávés krémet is.
Majd reszeld a tetejére a csokit.
Tedd a hűtőbe és hidegen szeleteld!
ÍzVilága receptek









ÍzVilága receptek








