Mákostészta narancs szeletekkel ízesítve

Mákostészta narancs szeletekkel ízesítve


Mákostészta narancs szeletekkel ízesítve

Mákostésztát szinte mindenki kedveli. Kevés hozzávaló, elkészítése egyszerű, Így lehet jellemezni.

Azonban egy kis trükkel egyedivé tehetjük.


Hozzávalók:

- száraztészta szükség szerint,

- darált mák,

- porcukor,

- vaníliás cukor (de ez el is hagyható)

- 1-2 ev. olívaolaj vagy síma étolaj

- Ízesítéshez bármi gyümölcs amit szeretünk.

- só


Elkészítése:

- Forrásban lévő sós vízbe tesszük a kívánt tészta mennyiséget,

- Ha bolti tésztából készítjük, annak a csomagolásán rajta van a főzési idő,

- Ha házilag készített tésztából készítjük az ételt, akkor addig főzzük, amíg kellemes lesz a tészta állaga(Ne roppanjon a közepe).

- Amikor készen van, szűrőbe öntjük a tésztát és lecsurgatjuk.

- Tálba tesszük, tetejére a kellő mennyiségű darált mákot és cukorral ízesítjük.

Egy javaslat, az étolajra:

- Van aki a főzővízbe tesz egy kanál étolajat,

- Van aki a kész főzött tésztára tesz egy kevés étolajat.

- Esetleg a kettőt együtt alkalmazza.

Bármelyiktől kellemesebb, lágyabb lesz a készétel. 


Ez a tál mákostészta pedig orsótésztából készült, egy másik nap.:

A főtt tésztára először 1.5 ek. olívaolaj került, majd a darált mák tetszés szerint.

Tetejére pedig porcukrot tettem.  Igen finon lett ez is.

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

Sült csibemáj hagymával rozmaringgal
Főételek, Sültek
Csibemáj azaz egyszerű alapanyag, mely amellett, hogy kevés kell belőle és olcsó is, még számtalan módon el is ...
Szeged jellegzetes ételei fűszerei
Információk, Egyéb információk
Útnak indítjuk új receptsorozatunkat, amelyben olyan szegedi és szeged környéki ételeket mutatunk be
Káposzta saláta
Egyéb receptek, Befőtt, lekvárok, savanyúság
Káposzta saláta pörköltekhez, sültekhez 2-4 fő részére.
Mákostészta narancs szeletekkel ízesítve
Édességek, Muffinok, felfújtak
Mákostésztát szinte mindenki kedveli. Kevés hozzávaló, elkészítése egyszerű, Így lehet jellemezni.
Süssünk-főzzünk együtt!
Információk, Fontos információk
Mutassuk be országunk városainak, egyes tájegységeinek ízeit, főzési szokásait, hagyományait, hogy megismerhess ...
Libapaprikás galuskával
Főételek, Pörköltek
A libahúsból nagyon finom paprikást, ha úgy tetszik pörköltet lehet készíteni, főleg a csontosabb részeiből.
Csalánsaláta gyöngyhagymával ...
Előételek, levesek, Saláták
Ez a lúgosító saláta igen finom. Szinte magában fogyasztható
Ismét egy finom és gyors reggeli
Előételek, levesek, Reggelik
Ezt olyankor szoktam készíteni, ha előző napról maradt egy kevés petrezselymes burgonyám, tört burgonyám, páro ...
Rukkolamártás sertésszelettel, ebédre
Főételek, Egytálételek
Ehhez a mártáshoz bármilyen natúr, sült, vagy rántotthúst is adhatunk. Kinek-kinek ízlése szerint.

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »