Meggyes gombóc
Meggyes gombóc:
Hozzávalók:
70-80 dkg burgonya
20-25 dkg liszt
40-50 dkg meggy
zsemlemorzsa
cukor
Elkészszítése:
Bugonyát megfőzzük, megtörjük, lehülni hagyjuk.
Liszttel, esetleg kevés vajjal tésztát készítünk belőle, majd kinyújtjuk és akkora kockákra szeljük, hogy kettő három kimagozott meggy beleférjen.
Kimagozott meggyet lecsurgatjuk, ha van kedvünk a mag helyére tehetünk kockacukor darabot.
Elkészítjük a gombócokat.
/ nem egyszerű össszeállítani őket, talán csak akkor, ha csak egy szem magozott meggyet teszünk bele./
Utána lassú tűzön vízben kifőzzük őket, a vízbe kevés sót teszek.
Amikor feljönnek a víz tetejére, kivesszük őket és pirított cukros zsemlemorzsában megforgatjuk őket.
Ízlés zserint tálaljuk.
Én apró szemű kristálycukorral szoktam megszórni a tetejét.
Jó étvágyat hozzá!
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek