Mézes, amarántos energiaszelet

Mézes, amarántos energiaszelet


HOZZÁVALOK:

- 10 dkg méz

- 2 evőkanál valódi barnacukor,

- 0,5 dl víz

- 1 evőkanál citromlé,

- 10 dkg pattogatott amarántmag

  a tepsi kikenéséhez:

- 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

 - A mézet  a cukorral és a vizzel,egy kisebb lábasban kevergetve 2 percig forraljuk. A tűzről lehuzzuk,először

   a citromlevet,azután   a pattogatott amarantot keverjük bele.

 - Egy tűzálló tálat sütőpapirral kibélelünk,olajjal vékonyan megkenjük, majd a masszát nedves kézzel

   30 x 18 centis, egyenletes vastagságú lappá simitjuk rajta.

  - Rövid  időre hűtőszekrénybe tesszük,hogy  megdermedjen, majd hosszában  félbevágjuk, az így

    kapott 9 centis lapokat jó ujjnyi széles  hasábokra vágjuk.

  - Száraz,hűvös helyen több napig eláll.

    Kb: 40 darad lesz belőle

     Elkészitési  idő: 15 perc + dermesztés

     1 darab: 25 kcal.

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »