Pitypangsaláta "Lúgosító módra"

Pitypangsaláta "Lúgosító módra"


Pitypangsaláta "Lúgosító módra"

Bár a pitypang egyre ismertebb főzési alapanyaga a magyar konyháknak, mégis ritkán használjuk.Tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag növényünk, valódi kincs, mely egyaránt táplál és gyógyít. Zsenge leveleit és virágját szinte egész évben szedhetjük és használhatjuk, de még a gyökere is jótékony hatású. Csak tiszta helyekről gyűjtsük!

Salátához én csak a leveleit, esetleg a virágját szoktam felhasználni.

Pitypang levelek konyhakészen!

A begyüjtött levelek vastagabb szárát levágom és utána megmosom. Folyóvízben! Majd 2-3 centiméteres darabokra felaprítom.

 

Hozzávalók a salátához: két személyre

- 6-7 tő pitypang szép zsenge levele (erősen lúgos PH)

- 1 db szép paradicsom  (lúgos PH)

- 1 db tojás tojás (savas PH) Elhagyható!

-  ételecet (én Kombucha ecetet használok.) (lúgos PH)

- só (én gyógyászati sót használok, gyógyszertárban kapható, kilós kiszerelésben)

1-2 ek. olíva olaj (lúgos PH)

 

Elkészítése:

Az összeaprított levelekre ráöntöm az előre fél deciliter vízben összekevert ételecetet, sót és az olívaolajat, majd kíméletesen megkeverem és állni hagyom tálalás előtt.

Közben megfőzöm a tojást, leveszem a héját, kettévágom, felvágom a paradicsomot.

Díszítem a tálat ÉS TÁLALOM!

Sültekhez, pörköltekhez ajánlom!

Talán még magában is fogyasztható. Én szeretem!

Jó étvágyat!

 

-

 

 

 

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »