Rántott szelet, tört burgonyával
Rántott szelet, tört burgonyával
Hozzávalók 2-4 fő részére:
4-8 szelet kicsontozott karaj
4-6 db tojás
zsemlemorzsa
só, étolaj
Elkészítése:
- A karaj szeleteket előkészítem:
Én egészben szoktam vásárolni a karajt 1-1,2 kilogrammot, utána kicsontozom, majd szeletekre vágom. Így olyan vastag lesz ahogyan mi szeretjük.
A karajcsontból pedig ízletes húslevest lehet készíteni.
A hússzeleteket utána kiklopfolom. Csak lazán, mert a karaj nem igényel többet.
-Húst ha vékony szeletre vágtam, akkor nem ízesítem, ha vastagabbra akkor egy kicsit megsózom.
Sütőedénybe pedig az olajat /6-8 decilitert mindenképpen/ majd forróra, de nem lobogóra hevítem.
-Tojásokat leütöm a teszek bele sót / egy picit többet mert a húson nincs/ és kikeverem simára másik tálkába zsemlemorzsát teszek
-A hússzeleteket előre nem bundázom be, csak közvetlen sütés előtt, amikor már teszem is az olajba.
Egyszerre csak 2-3 szeletet, amennyi belefér az egyszerre olajba. Így lazább, omlósabb lesz a kész szelet.
Bundázás és sütés:
- A hús mind a kettő oldalát belemártom a lisztbe, utána a tojásba, majd zsemlemorzsába. Utána azonnal az olajba teszem.
-Ezt megismételem 3-4-szer. Amennyi szelet belefér az olajba.
-Ha ismét felhevült az olaj, takarékra vesszük a lángot. A szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd csurgatótálba vagy
papírtörlő kendőre helyezzük őket.
-Utána ugyanígy készítjük el a maradék szeleteket is.
-Ha nem fogyott el a tojás, akkor dobjál bele egy kevés zsemlemorzsát esetleg összevágott petrezselyem zöldet, keverd össze,
evőkanállal rakd az olajba, egy kicsit lapítsd meg és süsd ki azt is. Mindkét oldalát.
Hozzávalók:
1-1,2 kg burgonya
1 csomag tea vaj
só, díszítéshez petrezselyem zöld vagy paradicsom, vagy ami van!
Elkészítése:
Burgonyát meghámozzuk, mossuk, kockára vágjuk ízlés szerint.
Sós vízben puhára főzzük, öntsük le a levét.
Tegyünk bele egy csomag tea vajat!
Törjük csomómentesre a burgonyát és a vajat és ízesítsük tetszés szerint.
Én csak sót használok hozzá
Utána tálalom!
Bármilyen savanyúság, saláta adható hozzá!
Én legtöbbször céklával vagy savanyú uborkával, nyáron pedig tejfölös uborkasalátával tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Tetszett a cikk?
ÍzVilága receptek
Elevenítsük fel elfeledett receptjeinket!
Információk, Fontos információk
Halételekre azt mondják, hogy a legegészségesebb ételek. Ph értékük az enyhén savas kategóriába van sorolva. ...
Töltött sajtos perec
Tésztafelék, Pogácsák, perecek
Egy jó film nézéséhez
Parmezános cukkini chips
Egyéb receptek, Köretek
Ez a ropogós sós finomság kitünő előétel,köret vagy vendégváró,amelyet az egész család szeretni fog.
Amerikai palacsinta
Édességek, Palacsinták, gofrik
Nagyon egyszerű az elkészítése, sokféleképpen tálalható, leggyakrabban juharsziruppal szokták fogyasztani, de l ...
A szegedi halászlé története
Információk, Egyéb információk
A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással.
Pulykaszárnyközép burgonyával, sült céklával
Főételek, Sültek
Ahogy ezt az ételt elkészítettem ez egy alap. Az őszibarack befőtt nagyon harmonizál vele.
Csokis-Habos-Krémes
Édességek, Édes sütemények
Nem kell sütni cserébe nagyon finom
Képviselőfánk
Édességek, Muffinok, felfújtak
Ez egy igen közkedvelt édességünk.
Töltött paprika paradicsomban
Főételek, Egytálételek
Paradicsomos töltött paprika, húsgombóccal és benne főtt burgonyával.
ÍzVilága receptek
Házi készítésű árpakávé
Egyéb receptek, Italok
Ha a kávé már hideg, külön edényben forraljunk vizet, állítsuk bele a kávét, és melegítsük fel a kívánt hőfokra.
A mákosguba, jellegzetes magyar étel
Édességek, Muffinok, felfújtak
Nem sok olyan ételt ismerek amelyet ilyen egyszerűen és gyorsan el lehetne készíteni és ilyen finom.
Konyhaműveletek 3/3 rész : Tészták
Információk, Egyéb információk
Magyarországon tésztának nevezik a levesbetéteket és bizonyos ételek egyik alapanyagát is
Vanília krém
Édességek, Édes sütemények
Desszerként is fogyaszthatjuk, de sokféle süteményt is készíthetünk vele!
Tokaji Őszibarack leves
Előételek, levesek, Levesek
Nyári forró napokra
Mustáros rántott csirkemell
Főételek, Sültek
Mustáros csirkemell rántva, fűszeres vajon párolt főtt burgonyával, szerb káposztasalátával
Főzött (párolt) fejessaláta
Előételek, levesek, Saláták
Fejessalátát pici olívaolajon párolhatjuk is majd ízesítve kiváló salátát kapunk.
Spenótfőzelék és a társai I. rész
Főételek, Főzelékek
A spenótról és a belőle készült ételekről megoszlanak a vélemények, mert van aki imádja és vannak akik látn ...
Csirkemellcsíkok tejfölös uborkasalátával
Főételek, Sültek
Csirkemell, az örök sláger. Bárhogyan elkészítve, hozzá bármilyen zöldség...sohasem csalódunk.