Rántott tök bármikorra

Rántott tök bármikorra


Rántott tök bármikorra

Idén még nem sokszor készítettem rántott tököt, azonban ez hamarosan változni fog, mert nemsokára itt a szabadföldi tök is és könnyebben hozzá tudunk jutni ehhez a finom főzési alapanyaghoz.

 

Hozzávalók:

- Igény szerint egy kisebb, vag akár nagyobb zsenge tök

- 4-6 db tojás

- kevés liszt

- zsemlemorzsa.

- só

- és olaj a sütéshez.

Készítsük el!

- Először is a tököt karikázzuk fel (Nem szükséges meghámozni)

- Enyhén sózzuk meg, majd bundázzuk:

- A sózott tököt lisztben, majd a felvert sózott tojásban megforgatjuk, utána pedig zsmlemorzsában,

- Majd azonnal beletesszük a felhevült olajba sütni. Mindkét oldalát szép sárgára, vagy aranybarnára sütjük.

- Lecsurgatjuk róla az olajat  és melegen tálaljuk.

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »