Rántott tök bármikorra
Rántott tök bármikorra
Idén még nem sokszor készítettem rántott tököt, azonban ez hamarosan változni fog, mert nemsokára itt a szabadföldi tök is és könnyebben hozzá tudunk jutni ehhez a finom főzési alapanyaghoz.
Hozzávalók:
- Igény szerint egy kisebb, vag akár nagyobb zsenge tök
- 4-6 db tojás
- kevés liszt
- zsemlemorzsa.
- só
- és olaj a sütéshez.
Készítsük el!
- Először is a tököt karikázzuk fel (Nem szükséges meghámozni)
- Enyhén sózzuk meg, majd bundázzuk:
- A sózott tököt lisztben, majd a felvert sózott tojásban megforgatjuk, utána pedig zsmlemorzsában,
- Majd azonnal beletesszük a felhevült olajba sütni. Mindkét oldalát szép sárgára, vagy aranybarnára sütjük.
- Lecsurgatjuk róla az olajat és melegen tálaljuk.
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek