Sertés natúrszeletek vegyes körettel

Sertés natúrszeletek vegyes körettel



Valójában ez sertésflekken vegyeskörettel, de másképp!
Így is nagyon finom!

 

 Hozzávalók:

     1.) kis fej káposzta, leszelve,

     2.) 4-6 szelet kiklopfolt, sertéskaraj

     3.) 30-40 dkg konyhakész burgonya (jó a fagyasztott is)

     vöröshagyma 1db, fokhagyma 1 db, paprika 1db a díszítéshez.

     étolaj és fűszerek.


Elkészítése:

     1.)Párolt káposzta:

       1-1,5 evőkanál étolajat öntök a lábosba, sütőedénybe, felhevítem majd 2 evőkanál cukrot teszek bele.

       Szép aranysárgára karamellizálom, vigyázva, hogy meg ne barnuljon nagyon.

       Ha kész, ráteszem a leszeletelt káposztát, teszek bele sót, majd folyamatos kevergetés közben kellően megdinsztelem.

       Legvégén fél vagy egész evőkanál ecetet keverek bele. Izlés szerint. Érdemes a 10 százalékos ecetet használni.


     2.) Hús elkészítése:

       Sütőedénybe teszek 3-5 evőkanál étolajat, felhevítem,

       Beleteszem a karikára vágott vöröshagymát  és a nagyon vékonyra szelt 3-4 gerezd fokhagymát.

       Közepes lángon folyamatos kevergetés közben aranybarnára pirítom.

       Majd ráhelyezem a hússzeletek felét, kicsit megkapatom az egyik oldalát és utána átfordítom a másik felére.

       Majd a hús szeletek másik felét is hozzáteszem és ugyanígy kezelem.

       Szépen eligazítom a húsokat az edény aljában, vigyázva rá, nehogy leégjenek.

       Tetejüket sóval borssal fűszerezem, majd öntök rá annyi vizet, ami épphogy ellepi.

       Közepes lángon folyamatos forgatás mellett átpárolom a szeleteket, majd zsirjára pirítom őket.

       A víz elpárolog szinte egészen, a húsok kicsit szaftosak maradnak. Így a finom, ha nem lesz száraz a hús.


    3.) Sültburgonya elkészítése:

       Én mirellit hullámosra vágott burgonyát használtam, mert ez gyorsan elkészül.

       Olajat felhevítjük, beletesszük a burgonyát és aranysárgára sütjük.

       Ne hagyjuk ott, mert ez pár perc alatt elkészül.

       Utána kivesszük az olajból és egy kicsit megsózzuk, átrázzuk, hogy minden darab ízletes legyen.


Minden hozzávaló elkészült az ételhez. Kezdhetjük tálalni!

Tálalhatjuk egy nagyobb húsostálban is és így mindenki magának szed, de külön adagokban is.

Utána ízlés szerint díszítjük a tetejét szeletelt zöldségekkel.

Tetejét még fűszerezhetjük is, ha szükséges!


Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

A mákosguba, jellegzetes magyar étel
Édességek, Muffinok, felfújtak
Nem sok olyan ételt ismerek amelyet ilyen egyszerűen és gyorsan el lehetne készíteni és ilyen finom.
Burgonyás vagy krumplis fánk
Édességek, Palacsinták, gofrik
A pehelykönnyű krumplifánkot magában is fogyaszthatjuk, de vadas mártás és sült húsok mellé is kínáljuk.
Reteksaláta a kertből!
Előételek, levesek, Saláták
Saláta friss és üde hónapos retekből készítve! Melléklet a recept alatt: "Kertem: Első rész" címmel.
Tartalmas parasztreggeli
Előételek, levesek, Reggelik
Egyszerű, laktató reggeli.
Meggyleves egyszerűen
Előételek, levesek, Levesek
Igazi ízletes előétel meggyből, melyet ha egy kicsit hosszú lével készítünk el, hűtve italként is fogyaszthatunk.
Dinsztelt paprika és paradicsom tojással
Előételek, levesek, Reggelik
Diétás reggeli. de a tetejére tehetsz egy-két szelet sült szalonnát is. Persze ilyenkor már nem diétás az étel.
Tojáspörkölt tarhonyával és ...
Főételek, Pörköltek
Tojáspörkölt tarhonyával és kevés apróra kockázott sertésszelettel.
Ismét egy finom és gyors reggeli
Előételek, levesek, Reggelik
Ezt olyankor szoktam készíteni, ha előző napról maradt egy kevés petrezselymes burgonyám, tört burgonyám, páro ...
Ételkészítés / Főzés / Sütés/ stb.
Információk, Egyéb információk
A főzés bő, ízesített folyadékban való hőkezelés. A hőkezelés hatására az étel megpuhul, így könnyen fog ...

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »