Sült csibemáj hagymával rozmaringgal

Sült csibemáj hagymával rozmaringgal


Sült csibemáj hagymával rozmaringgal

Csibemáj azaz egyszerű alapanyag, mely amellett, hogy kevés kell belőle és olcsó is, még számtalan módon el is lehet készíteni és minden formában nagyon finom étel tud belőle készülni.

Ma egyedül ebédelek és ilyenkor mindig nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető ételt szoktam készíteni. Mi készüljön hát más, mint csibemáj.

Hozzávalók, most csak 1 személyre:

- 20-25 dkg friss csibemáj

- 2-3 db közepes burgonya

- só, bors

- díszítéshez zöldségek

- 2-3 db közepes vöröshagyma

- sütéshez kevés étolaj (olíva, vagy napraforgó)


Elkészítése

- burgonyát meghámozom, felkockázom, sós vízben kifőzöm és megtöröm.

- hagymát felkarikázom, 2-3 ek. olajban aranybarnára sütöm, majd kiszedem tányérra.

- Most a májat teszem bele az olajba.

- Ha kevés az olaj, teszek hozzá még, vagy vízzel pótolom, hogy legalább félig ellepje a májat.

- Addig sütöm, párolom, hogy ne legyen véres a máj közepe. 

- Most sózom, borsozom és  utána tálalom a fentiek szerint.

(Hát ez nekem még vacsorára is bőven elég lesz!)

Próbáljátok ki ti is.

Javaslat: Ehhez az ételhez az őszibarack és az almabefőtt nagyon jól illik.

Jó étvágyat hozzá!



Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »