Sült libamáj vegyes körettel
Sült libamáj vegyes körettel
Hozzávalók:
- libamáj, tetszés szerint.
- libaháj, amit tepertőnek sütünk,
- burgonya 4-5 db,
- salátalevél, 2-3 db,
- díszítéshez paprika, vagy paradicsom,
- szólő, néhány szem,
- só, bors, kevés étolaj.
Elkészítése:
Libahájat feltesszük, nagyon lassú tűzön sütni egy serpenyőben, de inkább csak kiolvasztani, majd a végén rápirítani.
Tepertőt kiszedjük belőle és az zsírt leszűrjük.
Visszatesszük a serpenyőbe, óvatosan a belehelyezzük a libamájat,
Ha nem lepi el a zsír, akkor szükség szerint pici étolajat öntünk hozzá.
Alacsony hőmérsékleten puhára sütjük.
Vigyázni kell rá, ne süljön túl, mert akkor kemény lesz!
A zsírt ismét leszűrjük, egy picit ülepítjük és hűtjük.
Közben, vagy inkább előtte főzünk sóban vízben burgonyát.
Megtörjük és egy-két evőkanál libazsírt ráteszünk a burgonyára.
Sózzuk ha kell és megtörjük.
Ha ezek mind készen vannak, ízlés szerint tányérokra rakjuk, azaz tálaljuk.
A libatepertőt is tányérra rakom egy paprika karikában.
Jó étvágyat hozzá!
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek