Szegedi halászlé

Szegedi halászlé


Halászlé recept ahogy én készítem:

Hozzávalók:

- 60 dkg tisztított ponty,
- 60 dkg tisztított harcsa,
- 40 dkg vöröshagyma,
- 1-2 gerezd fokhagyma,
- 1 db erőspaprika,
- 2 dkg só,
- 4 dkg szegedi fűszerpaprika

Elkészítése:

- A megtisztított halakat kifilézzük, majd kb. a harmadát félretesszük.
- Fazékba feltesszük főni a halat a csontokkal, fejjel együtt.
- Hozzáadjuk a félbe vágott vöröshagymát, majd sózzuk, borsozzuk.
- Beletesszük a fokhagymát is és megszórjuk őrölt pirospaprikával.
- Felöntjük 2 liter vízzel, és lassú tűzön kb. 2-2 és fél órát főzzük.
- A megmaradt halfiléket beirdaljuk, felkockázzuk, megszórjuk kevés sóval és felhasználásig hűtőbe rakjuk.
- Az alaplé ha elkészült, átpasszírozzuk egy tésztaszűrőn, fakanállal mozgatva a szűrőben a kimert halcsontokat.
  Erre azért van szükség, hogy a halcsontról lejöjjön a hús, és ez fogja tartalmassá tenni az alaplevet.

- Ha megvagyunk az alaplével, felforraljuk a levest, majd belerakjuk a már előkészített halszeleteket.
- Ezt követően már csak 10 percig főzzük.
- Amennyiben volt belsőség a halakban, azt most adjuk a leveshez és további 10 percig főzzük.
- Kóstolás után újra ízesítjük, ha szükséges.
- Hegyes erős paprikát vagy csípős tört paprikát, friss kenyeret tálalunk hozzá.

Tálalhatjuk!
Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »