Tejszínes gombamártás

Tejszínes gombamártás


Tejszínes gombamártás

Hozzávalók 2-3 személyre:

- 20-30 dkg gomba (szeletelt)

- 2-3 ek olívaolaj

- 1 db közepes méretű vöröshagyma (apróra vágott)

- só ízlés szerint

- bors ízlés szerint

- tárkony ízlés szerint

- 2-3 evőkanál finomliszt

- 2-3 dl szárnyas alaplé 

- 1 dl vörösbor (elhagyható, de akkor alapléből kicsit több kell))

- 1.5 dl főzőtejszín

 
 
 Elkészítés

- A hagymát az olajon 1-2 percig pirítjuk, megszórjuk sóval, borssal, tárkonnyal, majd meghintjük az átszitált liszttel.

- Lassan felöntjük a csirkelével, és hozzáöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a gombát. Én nem tettem bele vörösbort. Alaplével helyettesítettem.

- 5 percig forralva, félsűrű mártássá főzzük.

Végül hozzáadjuk a tejszínt, és 2 perc alatt kész a mártás.



Tállalhatjuk, sülthúsokkal, sülthallal, adhatunk hozzá bármilyen tészta köretet, esetleg előtte egy egyszerű levest.

Ekkor már így egy komplett ebédet tehetünk az asztalra.

Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »