Töltött paprika paradicsomban
Töltött paprika, húsgombóccal és benne főtt burgonyával.
Hozzávalók:2-3 személyre:
6 db paprika
25-35 dkg sertés darálthús
25-30 dekagram rizs
2 db burgonya
1 liter 100 százalékos paradicsomlé
só, bors,
1db vöröshagyma,
2 derezd fokhagyma
zellerlevél 2-3 db
10-15 dkg füstöltszalonna
A tölteléket elkészítjük:
Mindig azzal kezdem, hogy a rizst félig megfőzöm.
/Így biztos nem marad a rizs közepe roppanós!/
Kicsit hagyom hűlni.
Hozzákeverem a darált húst és az összezúzott fokhagymát.
Sót, borsot teszek hozzá és egy kicsi csípős paprikát.
Összekeverem.
Utána:
Betöltöm a paprikákba.
Ami megmaradt töltelék, abból gombócokat formálok.
Szalonnát apróra kockázom, felteszem pirulni, amikor kisült, kiszedem a sült szalonnát belőle, majd az össze kockázott vöröshagymát és összezúzott fokhagyma maradékát rátesszem a zsírra. Üvegesre dinsztelem, majd az előkészített töltött paprikákat és gombócokat is a lábos aljára rakom.
Akkor lesz szép, ha egy sorban minden elfér az edény alján.
Ha az edény alján még elfér a 2-3 szem burgonya azt is beleteszem.
Öntök rá 2-3 dl. vizet és az egy liter paradicsomlevet majd a zellerlevelet is beleteszem!
Teszek rá egy kis borsot, sót majd lassú tűzön készre főzöm.
- Ha híg lett, akkor egy vékony habarást készítek rá.
Tehát ezt az ételt el sem lehet rontani!
Mindig időben és ízlésed szerint fűszerezd!
Jó étvágyat hozzá!
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek