Túrós Táska


Hozzávalók:

- 25 dkg finom liszt

- 25 dkg rétes liszt

- kb.1,5 dl langyos tej

- 1 tojás, csipet só

- 2,5 dkg élesztő

- 8 dkg  olvasztott margarin

- 2 púpozott evőkanál cukor

A töltelékhez:

- 45 dkg túró(tehén túró)

- 2 evőkanél tejföl

- 2 evőkanál búzadara

- kb. 5 evőkanál cukor

- izlés szerint 1,csom. vanilliáscukor

- 1 marék mazsola

- 1 tojás

A teteje lekenéséhez:

- 1 db tojássárgája

- 1 evőkanál tej

Elkészítés:

A kétféle lisztet egy mély tálba szitáljuk és összekeverjük.A liszt közepébe mélyedést készítünk,

beleöntünk 3 evőkanál tejet,csipetnyi cukrot  szórunk bele,belemorzsoljuk az élsztőt és a z újjunkkal 

összekeverjük.A liszt széléről egy keveset  az élesztős tejbe szórunk,majd jól összekeverjük.

Letakarjuk és kb. 3-5 percet várunk amig fel fut a kovászunk.Hozzáadjuk a megmaradt langyos tejet, 

 az egész tojást,a sót,a cukrot, és  az olvasztott margarint.

Az  egészet jól összegyúrjuk,hogy rugalmas,de ne túl ragacsos tésztát kapjunk ( ha kell,tegyünk hozzá 

még lisztet vagy tejet).

Letakarjuk és kb.1 órát pihentetjük,amíg duplájára nem nő.

Mialatt kel a tészta,elkészitjük a túrókrémet.Ehhez a túrót egy villával szétnyomkodjuk,hozzáadjuk a

tejfölt,a darát,a cukrot, a vanilliás cukrot, a a mazsolát, majd a felvert  egész tojásokat és az egészet

jól összekeverjük.

Amikor megkelt a tészta , lisztezett sík felűleten  finoman átgyúrjuk,és kb.félújjnyi vastagra kinyújtjuk,

majd 8 x 8 cm -es kockára vágjuk fel.

A tésztára  1 evőkanál túrókrémet teszünk,majd átlosan összefogjuk a tészta csücskeit és egyet 

csavarunk rajta.

A batyukat sütőpapirral bélelt tepsire rakjuk,de nem szorosan egymás mellé.

A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk, amig melekszik,addig a tészta tetejét lekenjük a tejjel 

kevert tojássárgájával.

Az előmelegített sütőbe toljuk, és  kb. 20 perc  alatt megsütjük.

A megsült és kihűlt batyukat porcukorral megszórjuk.                   

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »