Virslis burgonyaleves
Hozzávalók: 2 személyre:
- 50 dkg burgonya,
- 1 db (20 dkg) zeller,
- 30 dkg sárgarépa,
- 1 póréhagyma,
- 1 evőkanál vaj vagy margarin,
- 0,5 l húsleves (kockából)
- 2 evőkanál tejföl,
- 1 db virsli,só,bors.
Elkészítés:
A burgonyát, a zellert és a sárgarépát megpucoljuk,kockára vágjuk.A poréhagymát megpucoljuk,felkarikázzuk és alaposan megmossuk.
A vajat egy lábasban felmelegitjük, és a zöldséget megpároljuk benne.A kockából elkészitjük a levest,és felöntjük a zöldségeket,
majd 15 percig főzzük.
Kiveszünk 2 evőkanál zöldséget,a maradékot kézi turmixszal péppé zúzzuk.A tejfölt hozzákeverjük.A virslit felkarikázzuk, a levesbe
tesszük , és felforraljuk.Sóval izesitjük.A levest a félretett zöldségekkel és a borssal diszitjűk,tálaljuk.
Elkészitési idő: 30perc
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek