Zöldborsós tokány
Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 1 db közepes vöröshagyma
- 250 gramm zöldborsó
- 1 db paradicsom
- 1 db leveskocka
- 3 evőkanál tejfől
- 1 csapott ek.liszt
- 5 dl víz( +ha elfő, amennyi szükséges)
- ízlés szerint só,bors
- 3 ek.étolaj
Elkészítés:
A hagymát az olajon üvegesre piritom,ezután a húst vékony csíkokra a paradicsomot apróra vágom,
majd hozzáadom.A húst fehéredésig sütöm,sózom,borsozom és végül felöntöm a vizzel.
Beleteszem a leveskockát és fedő alatt puhára főzöm.
Ha megfőtt a hús,belekeverem a zöldborsót.Közbwn habarást készitek a lisztből meg a tejfölből és
folyamatos keverés mellett beleöntöm a tokányba. Ezután még kb.15 percig főzöm és készis a zöldborsós tokány.
Sültburgonyával ,párolt rizzsel vagy piritott tarhonyával is tálalhatom.
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek