Reteksaláta a kertből!
Reteksaláta a kertből
Hozzávalók:
- 2-3 csomó hónapos retek
- 10 százalékos ecet,
- só
- Egy pici olívaolaj
Elkészítése:
- Retekgumókat megtisztítjuk, ízlés szerint felszeleteljük.
- Enyhén megsózzuk.
- Adunk hozzá kevés ecetet.
- Ezenkívül olyan fűszert is amit szeretünk, ha szükség van rá.
Megkeverjük és fél óráig hagyjuk összeérni az ízeket.
Ez így a lúgosító diéta szerint készült.
Azonban, ha teszünk rá egy kis cukrot, a saláta sokkal finomabb, de nálam nem ez a lényeg!

Készítette: Irina
Tetszett a cikk?
ÍzVilága cikkajánló
Szilvalekváros gombóc
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Egy finom leves után...
Hideg gyümölcsleves
Előételek/Levesek, Levesek
Gyümölcsleves szilvából és őszibarackból nádcukorral készítve!
Sertéspörkölt főtt burgonyával
Főételek, Pörköltek
Általában gazdagon fűszerezzük, az erős és csípősebb ízeket is bátran használjuk hozzá.
Csontleves rengeteg zöldséggel.
Előételek/Levesek, Levesek
Ha erős zöldpaprikát is tettünk levesbe, azt hamarabb vegyük ki a levesből, nehogy kiszakadjon.
Sült csibemáj almával, rukkolával
Főételek, Sültek
A csirkemájat mindenképpen érdemes kipróbálni almával összesütve, nálunk kevéssé ismert, pedig nagyon jó pá ...
Szalagos fánk
Tésztafélék, Lángosok/Fánkok
Tetejét tetszés szerinti lekvárral vagy pudinggal ízesítjük. Majd meghintjük porcukorral.
Reteksaláta a kertből!
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ez így a lúgosító diéta szerint készült.
Komplett lúgosító ebéd
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Vegyes zöldségleves zöldborsóval, sült hekk sütőtökpürével és héjában főtt sült burgonyával
Sült birsalma
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Téli csemegéink egyike a sült birsalma. Ez az alma egy külön ízvilág. Aki még nem kóstolta, hát érdemes bepótólni!