Nézettségi toplista
Találatok száma: 43 db

Édes hagyomány karácsonyra
A szaloncukor készítése nem ördöngösség, de igényel némi türelmet és kreativitást.
Szeged és környéke mindennapos ételei
Útnak indítjuk receptsorozatunkat, amelyben olyan szegedi és Szeged környéki ételeket mutatunk be, amelyek a konyh ...
Csikós tokány
Az ízletes, szaftos húsdarabok páratlan ízvilágot teremtenek, ami az egyszerű, de jellegzetes fűszerezésnek kös ...

Sült csibemáj hagymával rozmaringgal
Csibemáj azaz egyszerű alapanyag, mely amellett, hogy kevés kell belőle és olcsó is
A tökéletes sertésszelet titka
A sertésszelet édes-savanyú mártással: A család kerti partijának sztárja
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. I.rész
A húsokat beletettem egy közepes fazékba és hidegvízzel felengedtem, hogy bőven ellepje a húst
Meggyleves egyszerűen
Tetszés szerinti meggyet feltesszük főni kb. kétszer annyi vízben, mint a meggy. Én nem magozom ki, mert így tet ...
Az ízletes marhapörkölt
Lehetőleg főzzük jó szaftosra! Ne salnáljuk belőle a vöröshagymát, mert ettől lesz jó szaftos!
A mákosguba, jellegzetes magyar étel
Eredetileg karácsonyi ünnepi étel volt, és abban a hiszemben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét hoz.
Mákostészta narancs szeletekkel ízesítve
Mákostésztát szinte mindenki szereti. Kevés hozzávaló, egyszerű elkészítés jellemzi.
Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel
Ha van otthon egy kevés petrezselyemzöld, aprítsuk fel és szórjunk egy kicsit a tetejére
Tejszínes gombamártás
Tállalhatjuk, sülthúsokkal, sülthallal, adhatunk hozzá bármilyen tészta köretet, esetleg előtte egy egyszerű levest.
Sertéspörkölt főtt burgonyával
Általában gazdagon fűszerezzük, az erős és csípősebb ízeket is bátran használjuk hozzá.
Sült csibemáj almával, rukkolával
A csirkemájat mindenképpen érdemes kipróbálni almával összesütve, nálunk kevéssé ismert, pedig nagyon jó pá ...
A szegedi halászlé története
A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással.

Rántott tökbél
Főzelékekre feltétnek, vagy mellé egy mártást. Esetleg magában, nasiként is fogyaszthatő
Burgonyafőzelék naturan
Frissen sült húsokkal, fasírttal igen ízletes lesz az ebédünk.!
A lángos!
A lángos, vagy kenyérlepény valószínűleg a kenyérrel egyidőben keletkezett
Rántott szezámmagos karfiolrózsák
Nagyon egyszerű az elkészítése, de nyersen (vagy enyhén párolva) a leghatékonyabb a lúgosító tulajdonsága ...
Sült hekk lúgosító köretekkel...
Sült hekk, sütőtökpürével, héjában főtt burgonyával, olívaolajban átsütve, kaliforniai paprikával díszítve.
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. III.rész
Csülökpörkölt főtt burgonyával és káposztasalátával.
Krumplis tészta savanyúságokkal
A legfinomabb, ha kovászos vagy savanyú uborkával esszük, de bármilyen ecetes savanyúság illik hozzá.
Komplett lúgosító ebéd
Vegyes zöldségleves zöldborsóval, sült hekk sütőtökpürével és héjában főtt sült burgonyával
Karfiol és csirkemell kukoricadarában
A készétel nagyon ropogós, mert kukoricadarában van megforgatva a hós és a karfiol is.