Találatok száma: 43 db

Édes hagyomány karácsonyra
A szaloncukor készítése nem ördöngösség, de igényel némi türelmet és kreativitást.

A tökéletes sertésszelet titka
A sertésszelet édes-savanyú mártással: A család kerti partijának sztárja

Szeged és környéke mindennapos ételei
Útnak indítjuk receptsorozatunkat, amelyben olyan szegedi és Szeged környéki ételeket mutatunk be, amelyek a konyh ...

Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. I.rész
A húsokat beletettem egy közepes fazékba és hidegvízzel felengedtem, hogy bőven ellepje a húst

Meggyleves egyszerűen
Tetszés szerinti meggyet feltesszük főni kb. kétszer annyi vízben, mint a meggy.
Én nem magozom ki, mert így tet ...

Sült csibemáj hagymával rozmaringgal
Csibemáj azaz egyszerű alapanyag, mely amellett, hogy kevés kell belőle és olcsó is

Csikós tokány
Az ízletes, szaftos húsdarabok páratlan ízvilágot teremtenek, ami az egyszerű, de jellegzetes fűszerezésnek kös ...

Tejszínes gombamártás
Tállalhatjuk, sülthúsokkal, sülthallal, adhatunk hozzá bármilyen tészta köretet, esetleg előtte egy egyszerű levest.

Mákostészta narancs szeletekkel ízesítve
Mákostésztát szinte mindenki szereti. Kevés hozzávaló, egyszerű elkészítés jellemzi.

A szegedi halászlé története
A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással.

Sült csibemáj almával, rukkolával
A csirkemájat mindenképpen érdemes kipróbálni almával összesütve, nálunk kevéssé ismert, pedig nagyon jó pá ...

Az ízletes marhapörkölt
Lehetőleg főzzük jó szaftosra! Ne salnáljuk belőle a vöröshagymát, mert ettől lesz jó szaftos!

Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. III.rész
Csülökpörkölt főtt burgonyával és káposztasalátával.

Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. II.rész
Sertésköröm rántva sültburgonyával és paprikával

A mákosguba, jellegzetes magyar étel
Eredetileg karácsonyi ünnepi étel volt, és abban a hiszemben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét hoz.

Töltött káposzta
Szerintem nincs is erre határozott recept. Legyen káposztánk, darálthús és a többi már megy magától.

Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel
Ha van otthon egy kevés petrezselyemzöld, aprítsuk fel és szórjunk egy kicsit a tetejére

Krumplis tészta savanyúságokkal
A legfinomabb, ha kovászos vagy savanyú uborkával esszük, de bármilyen ecetes savanyúság illik hozzá.

Burgonyafőzelék naturan
Frissen sült húsokkal, fasírttal igen ízletes lesz az ebédünk.!

Káposzta saláta
Köménymagot csak az tegyen rá, aki szereti!

Hideg gyümölcsleves
Gyümölcsleves szilvából és őszibarackból nádcukorral készítve!

Karfiol és csirkemell kukoricadarában
A készétel nagyon ropogós, mert kukoricadarában van megforgatva a hós és a karfiol is.

Csontleves rengeteg zöldséggel.
Ha erős zöldpaprikát is tettünk levesbe, azt hamarabb vegyük ki a levesből, nehogy kiszakadjon.

Rántott tökbél
Főzelékekre feltétnek, vagy mellé egy mártást. Esetleg magában, nasiként is fogyaszthatő