Tejszínes gombamártás

Tejszínes gombamártás


Tejszínes gombamártás

Hozzávalók 2-3 személyre:

- 20-30 dkg gomba (szeletelt)

- 2-3 ek olívaolaj

- 1 db közepes méretű vöröshagyma (apróra vágott)

- só ízlés szerint

- bors ízlés szerint

- tárkony ízlés szerint

- 2-3 evőkanál finomliszt

- 2-3 dl szárnyas alaplé 

- 1 dl vörösbor (elhagyható, de akkor alapléből kicsit több kell))

- 1.5 dl főzőtejszín

 
 
 Elkészítés

- A hagymát az olajon 1-2 percig pirítjuk, megszórjuk sóval, borssal, tárkonnyal, majd meghintjük az átszitált liszttel.

- Lassan felöntjük a csirkelével, és hozzáöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a gombát. Én nem tettem bele vörösbort. Alaplével helyettesítettem.

- 5 percig forralva, félsűrű mártássá főzzük.

- Végül hozzáadjuk a tejszínt, és 2 perc alatt kész a mártás.



Tállalhatjuk, sülthúsokkal, sülthallal, adhatunk hozzá bármilyen tészta köretet, esetleg előtte egy egyszerű levest.

Ekkor már így egy komplett ebédet tehetünk az asztalra.

Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

Krumplileves kicsit másképp
Előételek/Levesek, Levesek
Krumplileves debrecenivel és édes-savanyú mártással is ízesítve!
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. I.rész
Főételek, Egytálételek
A húsokat beletettem egy közepes fazékba és hidegvízzel felengedtem, hogy bőven ellepje a húst
Pulykaszárnyközép burgonyával, sült céklával
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ahogy ezt az ételt elkészítettem ez egy alap. Az őszibarack befőtt nagyon harmonizál vele.
Sült csibemáj almával, rukkolával
Főételek, Sültek
A csirkemájat mindenképpen érdemes kipróbálni almával összesütve, nálunk kevéssé ismert, pedig nagyon jó pá ...
Házi készítésű árpakávé
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Az árpakávé könnyen emészthető ital, jót tesz a betegeknek és lábadozóknak, kisgyermekeknek és idős embereknek....
Feketeberkenye lekvár és hasznossága
Információk, Javaslatok/Praktikák
Gazdag C-vitaminban, K-vitaminban, B-vitaminokban, mangánban és káliumokban, ami támogatja az immunválaszt és csö ...
A szegedi halászlé története
Információk, fontos
A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással.
Hideg gyümölcsleves
Előételek/Levesek, Levesek
Gyümölcsleves szilvából és őszibarackból nádcukorral készítve!
Ételkészítés / Főzés / Sütés / Tálalás
Információk, Egyéb
Fontos! A szükségesnél kevesebb étel esetén ugyanis a vendégek többsége nem fog jóllakni, ha pedig túl sok, ak ...

További cikkek »