Káposzta saláta
Káposzta saláta
Hozzávalók 2-4 fő részére:
1 db kisebb fej káposzta,
zöldségek a díszítéshez, ami van otthon,
só, ecet, köménymag és cukor.
Elkészítése:
Káposztát leszeljük, ízlés szerint sózzuk,egy fél ek.ecetet öntünk rá, aki édesen szereti tegyen rá fél vagy egy ek. cukrot is.
Összekeverjük, majd állni hagyjuk egy fél órát, hogy az ízek összeérjenek.
Utána tálaljuk vagy egyben vagy adagokban, és díszítjük ízlés szerint. Köménymagot csak az tegyen rá, aki szereti!
Én egyben szoktam, mert így mindenki annyit szed amennyit el tud fogyasztani és nem marad a tányérokon.
Jó étvágyat!
Tetszett a cikk?
ÍzVilága cikkajánló
Az ízletes marhapörkölt
Főételek, Pörköltek
Lehetőleg főzzük jó szaftosra! Ne salnáljuk belőle a vöröshagymát, mert ettől lesz jó szaftos!
Lúgosító magvak/őrlemények
Információk, Egyéb
Szervezetünk pH-értékének normál szinten tartása nagyon fontos az egészségünk szempontjából 1-től 14-ig terj ...
Krumplis tészta savanyúságokkal
Főételek, Egytálételek
A legfinomabb, ha kovászos vagy savanyú uborkával esszük, de bármilyen ecetes savanyúság illik hozzá.
Lúgosító gyümölcsök
Információk, Egyéb
Nagy része még hűtést sem igényel. Szinte egész nap fogyaszhatóak, csak ismerjük meg azokat, amelyek lúgosítanak
Hideg gyümölcsleves
Előételek/Levesek, Levesek
Gyümölcsleves szilvából és őszibarackból nádcukorral készítve!
Tejszínes gombamártás
Főételek, Egytálételek
Tállalhatjuk, sülthúsokkal, sülthallal, adhatunk hozzá bármilyen tészta köretet, esetleg előtte egy egyszerű levest.
Lúgosító fűszerek/ édesítőszerek
Információk, Egyéb
Ha már fűszerezünk, tegyük ezt olyan fűszerekkel, ami kellemes ízhatást ad és egészséges.
Konyhaműveletek 4/1 rész : Húsok
Információk, Javaslatok/Praktikák
A konyhai műveletek alatt azon tevékenységeket értjük, melyek révén az ételt elkészítésre és fogyasztásra a ...
A szegedi halászlé története
Információk, fontos
A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással.