Karfiol és csirkemell kukoricadarában

Karfiol és csirkemell kukoricadarában


Karfiol és csirkemell kukoricadarában

Nem egy szokványos összeállítás és nem is nagyon látványos, de minden alkotó eleme finom és legfőképpen a tojáson és a húson kívül minden összetevőjének a ph-ja lúgos, ami nem elhanyagolható. Ami miatt eltér a hagyományos rántott ételektől az az, hogy a kész étel nagyon ropogós, mert kukoricadarában van megforgatva a hús is és a karfiol  is.

Hozzávalók két személyre:

- 1/2 fej karfiol (ph lúgos)

- 4 szelet jól kikopfolt csirkemell ( ph, mivel fehér hús, ezért enyhén savas)

- 2 db tojás, (ph savas)

- kevés kukoricaliszt  (ph lúgos)

- kevés kukoricadara  (ph lúgos)

- két szál zöldhagyma az étel tetejére  (ph lúgos)

- néhány szelet paprika a díszítéshez  (ph lúgos)

4-6 dl olaj, lehetőleg olívaolaj.  (ph lúgos)


Elkészítése:

- Karfiolt rózsáira szedjük és kicsit roppanósra főzzük sós vízben.

- A plopfolt csirkemellet megforgatjuk kukoricalisztben, felvert tojásban és kukoricadarában.

- A megfőtt karfiolrózsákkal is ugyanezt tesszük majd.....

- Olajban kisütjük őket. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki nagyon.

Tálalhatjuk!


Én most díszítettem a fenti kép szerint és  enyhén sós ecetes céklasalátát adtam mellé.

 

 

 

 
Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

Feketeberkenye lekvár és hasznossága
Információk, Javaslatok/Praktikák
Gazdag C-vitaminban, K-vitaminban, B-vitaminokban, mangánban és káliumokban, ami támogatja az immunválaszt és csö ...
Lúgosító zöldségek
Információk, Egyéb
Lúgosító étrendünkben nagy szerepe van a zöldségeknek amelyek lúgosítanak, mert szinte minden ételünkben előfordulnak.
Batáta chips, akár köretként is
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Az édesburgonya nagyon távoli rokonságban van a hagyományos burgonyával, bár ezt is burgonyának nevezzük
Tyúkhúrsaláta almával
Speciális receptek, Lúgosító ételek
A tyúkhúr íze kellemes, édeskés, friss fűízű, virágok is ehetőek, ízük semleges.
Rántott szezámmagos karfiolrózsák
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Nagyon egyszerű az elkészítése, de nyersen (vagy enyhén párolva) a leghatékonyabb a lúgosító tulajdonsága ...
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. II.rész
Főételek, Egytálételek
Sertésköröm rántva sültburgonyával és paprikával
Ételkészítés / Főzés / Sütés / Tálalás
Információk, Egyéb
Fontos! A szükségesnél kevesebb étel esetén ugyanis a vendégek többsége nem fog jóllakni, ha pedig túl sok, ak ...
Mézes-Ananászos sárgarépa köret
Speciális receptek, Lúgosító ételek
A mézzel és egy kis ananásszal párolt sárgarépa például mennyei, gyors és olcsó, és egészségesebbé teszi ...
Konyhaműveletek 4/3 rész : Tészták
Információk, Egyéb
A tészták tipikusan cukrászipari ételanyagok, de előfordulnak a szakácsfeladatok során is.

További cikkek »