Szegedi csirkegulyás csipetkével

Szegedi csirkegulyás csipetkével


Szegedi csirkegulyás csipetkével

Mit lehet tudni erről az ételről?

Legfőképpen azt, hogy nagyon ízletesés finom, egytálétel. De mi adja neki ezt a csodás, semmihez nem hasonlítható ízt? Legfontosabb, hogy mindig kiváló minőségű alapanyagból készítsük!  Sok zöldséggel, jó minőségű pirospaprikával és legfőképpen jó minőségű húsból. 

Ahogyan én készítem: Lássuk először a húst! A hús alapanyaga a csirke minden esetben háztájinkból, vagy termelőtől származó legyen. Legjobb, ha egy év körüli szabadban nevelt csirkét választunk erre a célra. Ennek a húsa, nem túl puha, kissé masszív kellemes állagú és nem utolsósorban szép sárga a színe! Ételünkhöz használjuk fel a csirke minden fogyasztható részét. Gondolok itt a szárny, nyak, láb és a belsőségre is. A megtisztított húst aprítsuk kellő méretűre, combokat is vágjuk legalább két részre, ugyanis minden darab hús benne marad a levesben.

Hozzávalók 4 személyre

- 1db csirke, minden darabja,

- 10-20 dkg vegyes zöldség,

- 1-2db zöld paprika, 

- 1-2 szál újhagyma,

- 1-2 db vöröshagyma,

- 1 gerezd fokhagyma,

- 50dkg burgonya,

- esetleg 1-2 db paradicsom,

- 1db tojás,

- kevés liszt,

- pirospaprika (jó minőségű)

- köménymag,

- só.

Fogjunk hozzá az étel elkészítéséhez!

1.) Az apróra vágott hagymát zsírban vagy olajban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés vízet teszünk rá, hozzáadjuk a fokhagymát és a köménymagot is.

2.) Beletesszük a csirkehúst is. Kevergetjük, dinszteljük, pároljuk egy kicsit!

3.) Ha elfogyott alatta a víz, akkor pótoljuk. Fedő alatt majdnem puhára pároljuk.

4.) Beletesszük az össze kockázott burgonyát és a zöldségeket . Készre főzzük.

5.) Ízlés szerint ízesítjük  és közben ügyeljünk arra is, hogy kellő mennyiségű leve legyen a gulyásnak.

6.) Közben a lisztből és a tojásból készítsünk csipetkét és főzzük ki, majd tegyük ezt is a levesbe.

Tálalhatjuk! Mindenki ízlésének megfelelően saját magának szed a tálból.


És egy másik alkalom, amikor kifejezetten az a kérés, hogy egy csirkecomb legyen a gulyás közepén, egészben:

Kérés teljesítve!

Jó étvágyat hozzá!


Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ÍzVilága cikkajánló

Egy gyors fánk receptje
Tésztafélék, Lángosok/Fánkok
Gyorsan elkészíthető édesség ebédre, egy jó kis leves után, vagy egyszerűen csak délutáni desszertként fogyasztva.
Szeged és környéke mindennapos ételei
Kiemeltek, Ajánló
Útnak indítjuk receptsorozatunkat, amelyben olyan szegedi és Szeged környéki ételeket mutatunk be, amelyek a konyh ...
Krumplis tészta savanyúságokkal
Főételek, Egytálételek
A legfinomabb, ha kovászos vagy savanyú uborkával esszük, de bármilyen ecetes savanyúság illik hozzá.
Csikós tokány
Főételek, Egytálételek
Az ízletes, szaftos húsdarabok páratlan ízvilágot teremtenek, ami az egyszerű, de jellegzetes fűszerezésnek kös ...
Burgonyafőzelék naturan
Egyéb receptek, Köretek
Frissen sült húsokkal, fasírttal igen ízletes lesz az ebédünk.!
Sertéspörkölt főtt burgonyával
Főételek, Pörköltek
Általában gazdagon fűszerezzük, az erős és csípősebb ízeket is bátran használjuk hozzá.
Szegedi csirkegulyás csipetkével
Főételek, Egytálételek
Először is főzzünk egy hagyományos csirkegulyáslevest sok zöldséggel, pirospaprikával, enyhén csípősen.
Reggeliző lángoska
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Az én részemet nem fehér liszttel és napraforgóolajjal készítem, hanem rizsliszttel vagy kukoricaliszttel és ol ...
Az ízletes marhapörkölt
Főételek, Pörköltek
Lehetőleg főzzük jó szaftosra! Ne salnáljuk belőle a vöröshagymát, mert ettől lesz jó szaftos!

További cikkek »