Szegedi csirkegulyás csipetkével

Szegedi csirkegulyás csipetkével


Szegedi csirkegulyás csipetkével

Mit lehet tudni erről az ételről?

Legfőképpen azt, hogy nagyon ízletesés finom, egytálétel. De mi adja neki ezt a csodás, semmihez nem hasonlítható ízt? Legfontosabb, hogy mindig kiváló minőségű alapanyagból készítsük!  Sok zöldséggel, jó minőségű pirospaprikával és legfőképpen jó minőségű húsból. 

Ahogyan én készítem: Lássuk először a húst! A hús alapanyaga a csirke minden esetben háztájinkból, vagy termelőtől származó legyen. Legjobb, ha egy év körüli szabadban nevelt csirkét választunk erre a célra. Ennek a húsa, nem túl puha, kissé masszív kellemes állagú és nem utolsósorban szép sárga a színe! Ételünkhöz használjuk fel a csirke minden fogyasztható részét. Gondolok itt a szárny, nyak, láb és a belsőségre is. A megtisztított húst aprítsuk kellő méretűre, combokat is vágjuk legalább két részre, ugyanis minden darab hús benne marad a levesben.

Hozzávalók 4 személyre

- 1db csirke, minden darabja,

- 10-20 dkg vegyes zöldség,

- 1-2db zöld paprika, 

- 1-2 szál újhagyma,

- 1-2 db vöröshagyma,

- 1 gerezd fokhagyma,

- 50dkg burgonya,

- esetleg 1-2 db paradicsom,

- 1db tojás,

- kevés liszt,

- pirospaprika (jó minőségű)

- köménymag,

- só.

Fogjunk hozzá az étel elkészítéséhez!

1.) Az apróra vágott hagymát zsírban vagy olajban megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés vízet teszünk rá, hozzáadjuk a fokhagymát és a köménymagot is.

2.) Beletesszük a csirkehúst is. Kevergetjük, dinszteljük, pároljuk egy kicsit!

3.) Ha elfogyott alatta a víz, akkor pótoljuk. Fedő alatt majdnem puhára pároljuk.

4.) Beletesszük az össze kockázott burgonyát és a zöldségeket . Készre főzzük.

5.) Ízlés szerint ízesítjük  és közben ügyeljünk arra is, hogy kellő mennyiségű leve legyen a gulyásnak.

6.) Közben a lisztből és a tojásból készítsünk csipetkét és főzzük ki, majd tegyük ezt is a levesbe.

Tálalhatjuk! Mindenki ízlésének megfelelően saját magának szed a tálból.


És egy másik alkalom, amikor kifejezetten az a kérés, hogy egy csirkecomb legyen a gulyás közepén, egészben:

Kérés teljesítve!

Jó étvágyat hozzá!


Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ÍzVilága cikkajánló

Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. II.rész
Főételek, Egytálételek
Sertésköröm rántva sültburgonyával és paprikával
Édes hagyomány karácsonyra
Információk, Egyéb
A szaloncukor készítése nem ördöngösség, de igényel némi türelmet és kreativitást.
Pulykaszárnyközép burgonyával, sült céklával
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ahogy ezt az ételt elkészítettem ez egy alap. Az őszibarack befőtt nagyon harmonizál vele.
Tejszínes gombamártás
Főételek, Egytálételek
Tállalhatjuk, sülthúsokkal, sülthallal, adhatunk hozzá bármilyen tészta köretet, esetleg előtte egy egyszerű levest.
Szeged és környéke mindennapos ételei
Kiemeltek, Ajánló
Útnak indítjuk receptsorozatunkat, amelyben olyan szegedi és Szeged környéki ételeket mutatunk be, amelyek a konyh ...
Vegyes zöldségleves
Előételek/Levesek, Levesek
Tetszés szerint: Az arányok nem számítanak. Ha valami hiányzik az sem baj.
Sült hekk lúgosító köretekkel...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Sült hekk, sütőtökpürével, héjában főtt burgonyával, olívaolajban átsütve, kaliforniai paprikával díszítve.
Karfiol és csirkemell kukoricadarában
Speciális receptek, Lúgosító ételek
A készétel nagyon ropogós, mert kukoricadarában van megforgatva a hós és a karfiol is.
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. I.rész
Főételek, Egytálételek
A húsokat beletettem egy közepes fazékba és hidegvízzel felengedtem, hogy bőven ellepje a húst

További cikkek »