Rántott szezámmagos karfiolrózsák

Rántott szezámmagos karfiolrózsák


Rántott szezámmagos karfiolrózsák 

 Hozzávalók két személyre:

- 1db közepes méretű karfiol (Ph lúgos)

- 3 db közepes batáta (Ph lúgos)

- 3 db tojás (Ph savas )

- kukoricaliszt a panírhoz (Ph lúgos)
 
- kevés szezámmag (Ph enyhén lúgos)

- 1/2 l étolaj olíva, vagy más (Ph lúgos)

- só 

Elkészítése:

- Karfiolt rózsákra szedjük és félig megfőzzük enyhén sós vízben

- Majd kiszedjük és lecsurgatjuk róla a vizet

- Leütjük a tojásokat, sót teszünk bele és felverjük őket

- Közben feltesszük melegedni a sütéshez az olajat

- Karfiolrózsákat meghempergetjük kukorica lisztben, majd a felvert tojásban

- Beletesszük őket az olajba, a tetejüket meghintjük szezámmaggal,

- Majd mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

-  Vigyázzunk a karfiolra, mert nagyon törékeny.

Tálalhatjuk! Köretként batáta csipszet adtam mellé.

 

Irina

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ÍzVilága cikkajánló

További cikkek »