Mákostészta narancs szeletekkel ízesítve

Mákostészta narancs szeletekkel ízesítve


Mákostészta narancs szeletekkel ízesítve

Mákostésztát szinte mindenki kedveli. Kevés hozzávaló, elkészítése egyszerű, Így lehet jellemezni.

Azonban egy kis trükkel egyedivé tehetjük.


Hozzávalók:

- száraztészta szükség szerint,

- darált mák,

- porcukor,

- vaníliás cukor (de ez el is hagyható)

- 1-2 ev. olívaolaj vagy síma étolaj

- Ízesítéshez bármi gyümölcs amit szeretünk.

- só


Elkészítése:

- Forrásban lévő sós vízbe tesszük a kívánt tészta mennyiséget,

- Ha bolti tésztából készítjük, annak a csomagolásán rajta van a főzési idő,

- Ha házilag készített tésztából készítjük az ételt, akkor addig főzzük, amíg kellemes lesz a tészta állaga(Ne roppanjon a közepe).

- Amikor készen van, szűrőbe öntjük a tésztát és lecsurgatjuk.

- Tálba tesszük, tetejére a kellő mennyiségű darált mákot és cukorral ízesítjük.

Egy javaslat, az étolajra:

- Van aki a főzővízbe tesz egy kanál étolajat,

- Van aki a kész főzött tésztára tesz egy kevés étolajat.

- Esetleg a kettőt együtt alkalmazza.

Bármelyiktől kellemesebb, lágyabb lesz a készétel. 


Ez a tál mákostészta pedig orsótésztából készült, egy másik nap.:

A főtt tésztára először 1.5 ek. olívaolaj került, majd a darált mák tetszés szerint.

Tetejére pedig porcukrot tettem.  Igen finon lett ez is.

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ÍzVilága cikkajánló

Csalánsaláta gyöngyhagymával ...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ezek a saláták akár magukban is fogyaszthatók, de természetesen pörköltekhez és sültethez is kiváló!
Sült hekk lúgosító köretekkel...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Sült hekk, sütőtökpürével, héjában főtt burgonyával, olívaolajban átsütve, kaliforniai paprikával díszítve.
Krumplileves kicsit másképp
Előételek/Levesek, Levesek
Krumplileves debrecenivel és édes-savanyú mártással is ízesítve!
Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel
Előételek/Levesek, Levesek
Ha van otthon egy kevés petrezselyemzöld, aprítsuk fel és szórjunk egy kicsit a tetejére
Csontleves rengeteg zöldséggel.
Előételek/Levesek, Levesek
Ha erős zöldpaprikát is tettünk levesbe, azt hamarabb vegyük ki a levesből, nehogy kiszakadjon.
Meggyleves egyszerűen
Előételek/Levesek, Levesek
Tetszés szerinti meggyet feltesszük főni kb. kétszer annyi vízben, mint a meggy. Én nem magozom ki, mert így tet ...
Csikós tokány
Főételek, Egytálételek
Az ízletes, szaftos húsdarabok páratlan ízvilágot teremtenek, ami az egyszerű, de jellegzetes fűszerezésnek kös ...
A mákosguba, jellegzetes magyar étel
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Eredetileg karácsonyi ünnepi étel volt, és abban a hiszemben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét hoz.
Egy gyors fánk receptje
Tésztafélék, Lángosok/Fánkok
Gyorsan elkészíthető édesség ebédre, egy jó kis leves után, vagy egyszerűen csak délutáni desszertként fogyasztva.

További cikkek »