Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. III.rész

Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. III.rész


Csülökpörkölt főtt burgonyával és káposztasalátával.

Elkészítése:

Eddig már két étel elkészült a bemutatott alapanyagokból:

1.)  https://szeged.izvilaga.hu/adatlap/kocsonya_rantott_korom_csulokpork_iresz/437  

2.)  https://szeged.izvilaga.hu/adatlap/kocsonya_rantott_korom_csulokpork_iiresz/439

Most készül a harmadik: Csülökpörkölt főtt burgonyával és káposztasalátával.

Hozzávalók:

- A kocsonyaléből kivett félig főtt csülök, nagyobik része.

- 3 db burgonya

- 1 fej vöröshagyma, 

- 1 gerizd fokhagyma

- só, bors

- egy ek. őrölt pirospaprika

- kevés köménymag 

- 1 kanál zsír vagy étolaj


Elkészítése:

- A félig főtt húst ízlés szerinti méretre felkockázom,

- Egy lábosba teszem a zsiradékot és megdinsztelem benne az összevágott vöröshagymát, ...

- Majd ráteszem az összevágott húst, a fűszereket és a törtpaprika felét,

- Felengedtem annyi kocsonyalével,(vagy, ha nincs akkor vízzel) hogy szűken ellepje az összetevőket,

- Amikor már majdnem kész, ráteszem a paprika másik felét is ,

- Utánízesítem és készre főzöm.

Ezzel egyidőben...

- Sós köménymagos vízben 3-4 db burgonyát főzök köretnek...

- Most ez a képen látható burgonya azért piros,

- Mert a pörköltre kicsit több levet öntöttem és rövid forrás után a felesleget levettem róla

- Majd a főzésben lévő burgonyához öntöttem. Így a burgonya is finomabb lett! 

Amikor minden megfőtt, tálaltam a képek szerint.


Tehát:

A fenti alapanyagokból egy fazékból indulva három étel készült.

1:) Kocsonya 

2.) Rántott sertésköröm

3.) Csülökpörkölt köretekkel.

Ez egy kétszemélyes családnál három napra is elegendő étel.

Nálam a csülökpörköltből még a fagyasztóládába is került 2-3 adagnyi. Ezeket kis adagokban tettem a fagyasztóba, burgonya nélkül. Majd ehhez valamilyen főzelék fog készülni, amely tetejére kevés pörkölt kell. Burgonyát soha ne fagyasszunk le! Élvezhetetlenné válik fagyasztás hatására.

 
Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

Konyhaműveletek 4/1 rész : Húsok
Információk, Javaslatok/Praktikák
A konyhai műveletek alatt azon tevékenységeket értjük, melyek révén az ételt elkészítésre és fogyasztásra a ...
Főzőtök előkészítése a fagyasztásra
Információk, Javaslatok/Praktikák
Felhasználása: Kiolvasztás után, úgy használjuk, mintha teljesen friss lenne.
Lúgosító fűszerek/ édesítőszerek
Információk, Egyéb
Ha már fűszerezünk, tegyük ezt olyan fűszerekkel, ami kellemes ízhatást ad és egészséges.
Reggeliző lángoska
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Az én részemet nem fehér liszttel és napraforgóolajjal készítem, hanem rizsliszttel vagy kukoricaliszttel és ol ...
Csirkemell másképp!
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Csirkemell sokunk étrendjében örök klasszis és nemcsak a diétázók és valamilyen különleges étrendet követő ...
Burgonyafőzelék naturan
Egyéb receptek, Köretek
Frissen sült húsokkal, fasírttal igen ízletes lesz az ebédünk.!
Pulykaszárnyközép burgonyával, sült céklával
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ahogy ezt az ételt elkészítettem ez egy alap. Az őszibarack befőtt nagyon harmonizál vele.
Házi készítésű árpakávé
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Az árpakávé könnyen emészthető ital, jót tesz a betegeknek és lábadozóknak, kisgyermekeknek és idős embereknek....
Mézes-Ananászos sárgarépa köret
Speciális receptek, Lúgosító ételek
A mézzel és egy kis ananásszal párolt sárgarépa például mennyei, gyors és olcsó, és egészségesebbé teszi ...

További cikkek »