Lúgosító fűszerek/ édesítőszerek

Lúgosító fűszerek/ édesítőszerek


Lúgosító fűszerek/ édesítőszerek

Ételeinket szinte mindig ízesítjük valahogy, a jobb ízhatás elérése érdekében. Ez így természetes, azonban tudnunk kell, hogy a túlzott fűszerezés nem mindig jó.

Ha már fűszerezünk, tegyük ezt olyan fűszerekkel, ami kellemes ízhatást ad és egészséges. Ételeinkhez elsősorban lúgos hatású fűszereket használjunk, de mellette, ha az étel úgy kívánja tehetünk bele más fűszereket is, mert az ételeinknek egészében nem szükséges teljesen lúgosnak lenni. (Legfőképp a cukrokat érdemes elhagyni.)

A jó arány a 80-20% a lúgos javára. Ne ragaszkodjunk görcsösen az előíráshoz!

 

Erősen lúgosító fűszerek/ édesítőszerek

Sztívia, a fahéj, a curry por, a gyömbér, a mustár és a chili paprika is mind lúgosít

Közepesen lúgosító fűszerek/ édesítőszerek

Juharszirup, köménymag, szezámmag, lúgosító folyékony só, kelta só, pirospaprika, Cayenne bors, fokhagyma.

 

Enyhén lúgosító fűszerek/ édesítőszerek

Nyers méz, nyers cukor, gyógynövények, legtöbb fűszer.

Fotó forrása: pixabay.com

 

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

További cikkek »