Főtt csemege kukorica és a bajúsz
Főtt csemege kukorica, kukoricahaj és a bajúsz
A nyár és kora ősz egyik kedvence a friss, főtt csemegekukorica – vajjal, sóval megkenve igazi csemege. De mielőtt a kukoricahajat (vagy más néven kukoricabajuszt, selyemszakállt) egyenesen a kukába dobnád, gondold át
Ez a selymes, aranysárga "hulladék" valójában egy igazi kincs a népi gyógyászatban!
Ne dobd ki a kukoricahajat – számos jótékony hatása van! Így fogyaszd!
Tetszett a cikk?
ÍzVilága cikkajánló
Sertéspörkölt főtt burgonyával
Főételek, Pörköltek
Általában gazdagon fűszerezzük, az erős és csípősebb ízeket is bátran használjuk hozzá.
Meggyleves egyszerűen
Előételek/Levesek, Levesek
Tetszés szerinti meggyet feltesszük főni kb. kétszer annyi vízben, mint a meggy.
Én nem magozom ki, mert így tet ...
Édes hagyomány karácsonyra
Információk, Egyéb
A szaloncukor készítése nem ördöngösség, de igényel némi türelmet és kreativitást.
Lúgosító fűszerek/ édesítőszerek
Információk, Egyéb
Ha már fűszerezünk, tegyük ezt olyan fűszerekkel, ami kellemes ízhatást ad és egészséges.
Batáta chips, akár köretként is
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Az édesburgonya nagyon távoli rokonságban van a hagyományos burgonyával, bár ezt is burgonyának nevezzük
A GULYÁSLEVES! Te hogy készíted?
Információk, fontos
Több forrás is megegyezik abban, hogy az étel születését, elterjedését az alföldi pásztorélethez kapcsolja
Batáta, tepsiben sütve:
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Közepes hőmérsékletű sütőben kb. másfél óra alatt puhára sütjük. Vigyázzunk rá, ne égjen meg.
Tyúkhúrsaláta almával
Speciális receptek, Lúgosító ételek
A tyúkhúr íze kellemes, édeskés, friss fűízű, virágok is ehetőek, ízük semleges.
Pitypangsaláta "Lúgosító módra"
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Bár a pitypang egyre ismertebb főzési alapanyaga a magyar konyháknak, mégis ritkán használjuk.
