Szalagos fánk


Szalagos fánk

 

A fánk az egyik legkedveltebb kelt tésztánk.

Hozzávalók:

     50 dkg liszt

     2 dl tej

     5 dkg porcukor

     3 dkg élesztő

    2 db tojássárgája

    3 cl rum

    5 dkg vaj
    1 csipet só

    5 dl étolaj, a sütéshez.
 
 
Elkészítése:

   Tejből, lisztből, cukorból, élesztőből kovászt készítünk.
   Langyos helyen felfuttatjuk.

   Porcukorral a tojássárgáját habosra verjük,
   Hozzáadjuk a rumot és a tejet is,
   Majd összedolgozzuk a vajjal és a kovásszal is.

   Megkelesztjük, majd kb. újnyi vastagságúra nyújtjuk.
   Szaggatóval kiszaggatjuk.

   Utána olajban kisütjük mind a két felét szép aranysárgára.
   
   

   Tetejét tetszés szerinti lekvárral vagy pudinggal ízesítjük.
   Majd a tetejét meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat hozzá!
Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

Főzőtök előkészítése a fagyasztásra
Információk, Javaslatok/Praktikák
Felhasználása: Kiolvasztás után, úgy használjuk, mintha teljesen friss lenne.
Szeged és környéke mindennapos ételei
Kiemeltek, Ajánló
Útnak indítjuk receptsorozatunkat, amelyben olyan szegedi és Szeged környéki ételeket mutatunk be, amelyek a konyh ...
A GULYÁSLEVES! Te hogy készíted?
Információk, fontos
Több forrás is megegyezik abban, hogy az étel születését, elterjedését az alföldi pásztorélethez kapcsolja
Mákostészta narancs szeletekkel ízesítve
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Mákostésztát szinte mindenki szereti. Kevés hozzávaló, egyszerű elkészítés jellemzi.
Konyharuhák és törlők tisztítása
Információk, Javaslatok/Praktikák
Kiömlik a kávé, tea vagy más étel, ne hagyjuk beszáradni a foltokat a konyharuhánkba. Orvosoljuk a problémát azonnal!
Brassói aprópecsenye "Lúgosító módra"
Speciális receptek, Lúgosító ételek
A hús legyen csirkemell, a burgonyát cseréljük batátára (édesburgonyára)
Konyhaműveletek 4/1 rész : Húsok
Információk, Javaslatok/Praktikák
A konyhai műveletek alatt azon tevékenységeket értjük, melyek révén az ételt elkészítésre és fogyasztásra a ...
Csikós tokány
Főételek, Egytálételek
Az ízletes, szaftos húsdarabok páratlan ízvilágot teremtenek, ami az egyszerű, de jellegzetes fűszerezésnek kös ...
Reggeliző lángoska
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Az én részemet nem fehér liszttel és napraforgóolajjal készítem, hanem rizsliszttel vagy kukoricaliszttel és ol ...

További cikkek »