Bodzalekvár
A bodzalekvárt én így készítem:
50db bodzavirag
3 citrom
6 alma
1.5l viz
370g cukor
2 csomag 3:1 dzsemfix
A Bodzaviragot beaztatni a vízbe bele vágni a 3 citromot.
3 napig hűtőben tárolni majd leszűrni belereszelni az almát kb 20 percig főzni.
majd botmixerrel szetmixelni visszatenni főzni hozzatenni a cukrot és a dzsem fixet
és kb még 10 percet főzni.
Tetszett a cikk?
ÍzVilága receptek
Sültek brokkolival
Főételek, Sültek
Egy gyorsan összerakható sültes tál. Halrudak, rántott sajt, újburgonya párolt brokkolival.
A fasírt
Főételek, Sültek
Egyszerű, gyors, bármilyen főzelékhez kiváló feltét a fasírt.
Tojásos lecsó debreceni kolbásszal
Főételek, Egytálételek
Füstölt szalonnával és debreceni kolbásszal
Rántott tök bármikorra
Főételek, Sültek
Idén még nem sokszor készítettem rántotttököt, azonban ez hamarosan változni fog, mert jön szabadföldi tök is.
Rántott szezámmagos karfiolrózsák
Főételek, Sültek
A karfiol rostot tartalmaz és kiváló C-vitamin forrás.
Tokaji Őszibarack leves
Előételek, levesek, Levesek
Nyári forró napokra
A palacsintát szinte mindenki szereti.
Édességek, Palacsinták, gofrik
A palacsinta az egyik legfinomabb édesség, amit szinte mindenki szeret. Nagyon sokféleképpen készíthetjük el és ...
Intelligens krémes
Édességek, Édes sütemények
Nagyon egyszerű de annál finomabb!
Kapormártás és a " kapor "
Egyéb receptek, Szószok, mártások, öntetek
Konyhában főképpen ízesítésre és mártások készítésére használjuk. Ezenkívül még sok mindenre jó a kapor.
ÍzVilága receptek
Csokis szelet
Édességek, Édes sütemények
Készítettem egy gyors sütit.
Túrós palacsinta
Édességek, Palacsinták, gofrik
Túrótöltelékes palacsinta sütőben is átsütve. Lehet sós vagy édes.Ez édes. Azért ilyen barna, mert a cukor k ...
Szeged jellegzetes ételei:
Információk, Fontos információk
Útnak indítjuk új receptsorozatunkat, amelyben olyan szegedi és Szeged környéki ételeket mutatunk be, amelyek má ...
Csikós tokány
Főételek, Egytálételek
A tokány az egyik legnépszerűbb magyaros étel, ami nem véletlen.
Házi készítésű árpakávé
Egyéb receptek, Italok
Ha a kávé már hideg, külön edényben forraljunk vizet, állítsuk bele a kávét, és melegítsük fel a kívánt hőfokra.
Burgonyás vagy krumplis fánk
Édességek, Palacsinták, gofrik
A pehelykönnyű krumplifánkot magában is fogyaszthatjuk, de vadas mártás és sült húsok mellé is kínáljuk.
A szegedi halászlé
Információk, Egyéb információk
A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással.
Egy szokatlan, de finom összeállítás
Főételek, Sültek
Sültestál szőlővel egy személyre!
Füszeres csirkemell paradicsomos szalszával
Főételek, Sültek
Még finomabb ha grillen készitjük el.