Szilvalekváros gombóc


Szilvalekváros gombóc

Ez az az étel, amiről nem kell sokat írni. 

Egyszerű és gyorsan elkészíthető, szinte elrontani sem lehet és mégis nagyon közkedvelt és finom.


Hozzávalók:

- 1 kg krumpli

- 30 dkg liszt

- 1 darab tojás

- ízlés szerint 

- 30 dkg szilvalekvár

- 20 dkg zsemlemorzsa

- 2 ek vaj

- ízlés szerint porcukor


Elkészítése:
 
A krumplit héjában megfőzzük, lehúzzuk a héját, még melegen áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd belekeverjük a tojást, a lisztet és a sót. Összegyúrjuk. Ha kicsit ragacsos, adunk hozzá még egy pici lisztet.

Lisztezett deszkán fél centis vastagságúra nyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle. A négyzetek közepébe egy-egy kiskanálnyi lekvárt teszünk. A négyzetek sarkait összenyomkodjuk, majd gombóccá formáljuk.

Egy serpenyőben vajat olvasztunk, kevergetve aranyszínűre pirítjuk rajta a morzsát.

A gombócokat bő, forró, sós vízben főzzük, míg nem jönnek fel a víz tetejére. Szűrőkanállal kihalásszuk, és meghempergetjük a morzsában.

Tálalhatjuk!
Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ÍzVilága cikkajánló

Pulykaszárnyközép burgonyával, sült céklával
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ahogy ezt az ételt elkészítettem ez egy alap. Az őszibarack befőtt nagyon harmonizál vele.
Karfiol és csirkemell kukoricadarában
Speciális receptek, Lúgosító ételek
A készétel nagyon ropogós, mert kukoricadarában van megforgatva a hós és a karfiol is.
A lángos!
Tésztafélék, Lángosok/Fánkok
A lángos, vagy kenyérlepény valószínűleg a kenyérrel egyidőben keletkezett
Sült hekk lúgosító köretekkel...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Sült hekk, sütőtökpürével, héjában főtt burgonyával, olívaolajban átsütve, kaliforniai paprikával díszítve.
Mákostészta narancs szeletekkel ízesítve
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Mákostésztát szinte mindenki szereti. Kevés hozzávaló, egyszerű elkészítés jellemzi.
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. II.rész
Főételek, Egytálételek
Sertésköröm rántva sültburgonyával és paprikával
Szegedi csirkegulyás csipetkével
Főételek, Egytálételek
Először is főzzünk egy hagyományos csirkegulyáslevest sok zöldséggel, pirospaprikával, enyhén csípősen.
Csontleves rengeteg zöldséggel.
Előételek/Levesek, Levesek
Ha erős zöldpaprikát is tettünk levesbe, azt hamarabb vegyük ki a levesből, nehogy kiszakadjon.
Tejszínes gombamártás
Főételek, Egytálételek
Tállalhatjuk, sülthúsokkal, sülthallal, adhatunk hozzá bármilyen tészta köretet, esetleg előtte egy egyszerű levest.

További cikkek »