Petrezselymes burgonya

Petrezselymes burgonya
Hozzávalók:
1-1,2 kg burgonya
1-2 csomó petrezselyem zöldje
só, és néhány evőkanál olaj
Elkészítése:
Burgonyát meghámozzuk, mossuk, kockára vágjuk ízlés szerint.
Sós vízben puhára főzzük, öntsük le a levét, de az utolsó kb. egy dl hagyjuk rajta.
utána:
-Tegyünk egy edénybe olajat,/ ha előzőleg rántott, vagy sült húst készítettük, akkor abból szűrjünk le egy keveset és azt használjuk, mert rendkívül jó ízt ad a burgonyának.
-Öntsük rá a főtt burgonyát, fakanállal kíméletesen keverjük át majd
-Tegyük rá az előzőleg, megtisztított és apróra vágott petrezselyem zöldet és ismét keverjük át óvatosan. Ha szükséges tegyél bele agy kicsi sót!
-Ezt a műveletet lassú tűzön és kíméletes kevergetés mellett tegyük néhány / 2-5/ percig, mert egyébként lesül.
Mi kicsit puhábban szeretjük. Az állagát a főtt burgonyán hagyott lé mennyiségével szabályozhatod.
Ha túl sok levet hagytál rajta, akkor tartsd kicsit tovább a tűzön kíméletes kevergetés mellett és elforrja a levét.
Megkapod a kívánt állagot.
Rántott szeletekhez, sültekhez rendkívül finom.
Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a cikk?
Kiemelt ApróHirdetések
További kiemelt ApróHirdetések »
ÍzVilága cikkajánló

Tejszínes gombamártás
Főételek, Egytálételek
Tállalhatjuk, sülthúsokkal, sülthallal, adhatunk hozzá bármilyen tészta köretet, esetleg előtte egy egyszerű levest.

A tökéletes sertésszelet titka
Információk, Egyéb
A sertésszelet édes-savanyú mártással: A család kerti partijának sztárja

Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel
Előételek/Levesek, Levesek
Ha van otthon egy kevés petrezselyemzöld, aprítsuk fel és szórjunk egy kicsit a tetejére

Csontleves rengeteg zöldséggel.
Előételek/Levesek, Levesek
Ha erős zöldpaprikát is tettünk levesbe, azt hamarabb vegyük ki a levesből, nehogy kiszakadjon.

A mákosguba, jellegzetes magyar étel
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Eredetileg karácsonyi ünnepi étel volt, és abban a hiszemben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét hoz.

Sült birsalma
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Téli csemegéink egyike a sült birsalma. Ez az alma egy külön ízvilág. Aki még nem kóstolta, hát érdemes bepótólni!

Hideg gyümölcsleves
Előételek/Levesek, Levesek
Gyümölcsleves szilvából és őszibarackból nádcukorral készítve!

Reggeliző lángoska
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Az én részemet nem fehér liszttel és napraforgóolajjal készítem, hanem rizsliszttel vagy kukoricaliszttel és ol ...

Szalagos fánk
Tésztafélék, Lángosok/Fánkok
Tetejét tetszés szerinti lekvárral vagy pudinggal ízesítjük. Majd meghintjük porcukorral.