Reteksaláta a kertből!
Reteksaláta a kertből
Hozzávalók:
- 2-3 csomó hónapos retek
- 10 százalékos ecet,
- só
- Egy pici olívaolaj
Elkészítése:
- Retekgumókat megtisztítjuk, ízlés szerint felszeleteljük.
- Enyhén megsózzuk.
- Adunk hozzá kevés ecetet.
- Ezenkívül olyan fűszert is amit szeretünk, ha szükség van rá.
Megkeverjük és fél óráig hagyjuk összeérni az ízeket.
Ez így a lúgosító diéta szerint készült.
Azonban, ha teszünk rá egy kis cukrot, a saláta sokkal finomabb, de nálam nem ez a lényeg!

Készítette: Irina
Tetszett a cikk?
ÍzVilága cikkajánló
Csontleves rengeteg zöldséggel.
Előételek/Levesek, Levesek
Ha erős zöldpaprikát is tettünk levesbe, azt hamarabb vegyük ki a levesből, nehogy kiszakadjon.
Sült birsalma
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Téli csemegéink egyike a sült birsalma. Ez az alma egy külön ízvilág. Aki még nem kóstolta, hát érdemes bepótólni!
Csikós tokány
Főételek, Egytálételek
Az ízletes, szaftos húsdarabok páratlan ízvilágot teremtenek, ami az egyszerű, de jellegzetes fűszerezésnek kös ...
Petrezselymes burgonya
Egyéb receptek, Köretek
Az állagát a főtt burgonyán hagyott lé mennyiségével szabályozhatod.
Szilvalekváros gombóc
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Egy finom leves után...
Édes hagyomány karácsonyra
Információk, Egyéb
A szaloncukor készítése nem ördöngösség, de igényel némi türelmet és kreativitást.
Szalagos fánk
Tésztafélék, Lángosok/Fánkok
Tetejét tetszés szerinti lekvárral vagy pudinggal ízesítjük. Majd meghintjük porcukorral.
Pulykaszárnyközép burgonyával, sült céklával
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ahogy ezt az ételt elkészítettem ez egy alap. Az őszibarack befőtt nagyon harmonizál vele.
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. II.rész
Főételek, Egytálételek
Sertésköröm rántva sültburgonyával és paprikával