Brassói aprópecsenye "Lúgosító módra"

Brassói aprópecsenye "Lúgosító módra"


Brassói aprópecsenye "Lúgosító módra"

Lássunk neki!

Az eredeti brassói aprópecsenye sertéshúsból és bugonyából készül. Módosítsunk rajta!

A hús legyen csirkemell, a burgonyát cseréljük batátára (édesburgonyára).

Hozzávalók két személyre:

50-70 dkg csirkemell (lúgos PH)

50-70 dkg tisztított, meghámozott batáta (közepesen lúgos PH)

1/2 liter olaj a batáta sütéséhez (ha lehet akkor olíva olaj lúgos a PH)

1db vöröshagyma (erősen lúgos PH)

1db fokhagyma (erősen lúgos PH)

bors

és a díszítéshez valami zöldség


Elkészítése:

Serpenyőbe kevés (3-4 evőkanál) olajat teszünk, rátesszük a vöröshagymát, félig megdinszteljük, beletesszük az összekockázott  csirkemellet, kevés sót és borsot, ha szükséges akkor kb. fél deciliter vizet is. Megsütjük, zsírjára pirítjuk. Csirkemell gyorsan megpuhul, nem kell sokáig sütni. Fűszerezzük.

Másik serpenyőben feltesszük az olajat és megsütjük benne az összekockázott batátát.

Ha mindkettő kész, összeöntjük, sózzuk borsozzuk(jó bőven, mert a hús is és a batáta is megkívánja) Rányomunk 3-5 gerezd fokhagymát és kíméletesen összekeverjük, majd tálaljuk.

Én most nem kevertem össze, hanem a tálba egymás mellé raktam.


Ehhez az ételhez szinte bármilyen saláta megfelel, én ma pitypangsalátával tálaltam.

A saláta elkészítési módját itt találod:

https://lugositoetelek.izvilaga.hu/adatlap/pitypangsalata_lugosito_modra/212

Jó étvágyat!

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

Meggyleves egyszerűen
Előételek/Levesek, Levesek
Tetszés szerinti meggyet feltesszük főni kb. kétszer annyi vízben, mint a meggy. Én nem magozom ki, mert így tet ...
Pulykaszárnyközép burgonyával, sült céklával
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Az olcsóbb, egyszerű alapanyagokból is nagyon finom ételeket lehet készíteni.
Csalánsaláta gyöngyhagymával ...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ezek a saláták akár magukban is fogyaszthatók, de természetesen pörköltekhez és sültethez is kiváló!
Batáta, tepsiben sütve:
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Közepes hőmérsékletű sütőben kb. másfél óra alatt puhára sütjük. Vigyázzunk rá, ne égjen meg.
Konyhaműveletek 4/1 rész : Húsok
Információk, Javaslatok/Praktikák
A konyhai műveletek alatt azon tevékenységeket értjük, melyek révén az ételt elkészítésre és fogyasztásra a ...
Krumplileves kicsit másképp
Előételek/Levesek, Levesek
Krumplileves debrecenivel és édes-savanyú mártással is ízesítve!
Habostorta rövid élete
Információk, Egyéb
Egy habostorta nem csupán édesség – igazi műalkotás, amely a cukrász keze alatt születik, és rövid, de ragyog ...
Sült hekk lúgosító köretekkel...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
.Változatos ételeket lehet belőle készíteni, egyik legismertebb a sült hekk.
Konyhaműveletek 4/3 rész : Tészták
Információk, Egyéb
A tészták tipikusan cukrászipari ételanyagok, de előfordulnak a szakácsfeladatok során is.

További cikkek »