Csirkemell másképp!


Csirkemell másképp!

Csirkemell sokunk étrendjében örök klasszis és nemcsak a diétázók és valamilyen különleges étrendet követők körében. 

Ma elhatároztam, hogy valami gyors és egyszerű ételt készítek, a hús pedig csirkemell lesz.

Ez volt a biztos pont, a csirkemell. Fogalmam sem volt hogy mi készüljön belőle, abban biztos voltam, hogy nem rántott szeletet fogok készíteni. Lesz ami lesz, de ez most teljesen random, saját elképzelés alapján fog készülni.

- Akkor fel kell kockázni vagy csíkozni. Felcsíkoztam. 

- Pár kanál olajon megdinszteltem egy nagy fej hagymát, majd beletettem a csíkozott húst is.

- Összeforgattam, dinszteltem tovább, sót, borsot és csípős daráltpaprikát tettem rá bőven,

- Majd vízzel felengedtem, hogy teljesen ellepje. Tovább főztem lassú tűzön.

Mi legyen hozzá a köret? A tészta jó ötletnek tűnt. Házilag készítettem el:

- Egy tojást, lisztet és 4-5 cl vizet összedolgoztam, jól kigyúrtam és vastagra nyújtottam és felvágtam ezt is csíkokra, majd bő sós vízben főzni kezdtem.

- Közben megpuhult a hús. Rátettem két evőkavál tejfölt, összekevertem és félretettem.

- A tészta is megfőtt 25-30 perc után. (Vastag volt és ennek hosszabb idő kell a fővéshez.) E tésztának teljesen más az állaga és az íze, mint a    boltban vásárolt tésztának. Keményebb és laktatóbb.

Lehet tálalni és díszíteni.

Volt egy kiwi a gyümölcskosárban, meghámoztam és felkarikázva a tetejére tettem, majd díszítésnek lilaakácvirágot raktam az étel tetejére. A lilaakácvirág ehető növény, finom és dekoratív is. Érdemes felhasználni.

A hozzávalókat külön nem sorolom fel és a mennyiségeket sem, mert teljesen tetszőleges.

Az ételt bármilyen tetszőleges fűszerrel lehet pluszban ízesíteni, mert attól lesz egyedi!

Próbáljátok ki ti is ezt a receptet!


Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

Burgonyafőzelék naturan
Egyéb receptek, Köretek
Frissen sült húsokkal, fasírttal igen ízletes lesz az ebédünk.!
Sült csibemáj almával, rukkolával
Főételek, Sültek
A csirkemájat mindenképpen érdemes kipróbálni almával összesütve, nálunk kevéssé ismert, pedig nagyon jó pá ...
A szegedi halászlé története
Információk, fontos
A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással.
Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel
Előételek/Levesek, Levesek
Ha van otthon egy kevés petrezselyemzöld, aprítsuk fel és szórjunk egy kicsit a tetejére
Szegedi csirkegulyás csipetkével
Főételek, Egytálételek
Először is főzzünk egy hagyományos csirkegulyáslevest sok zöldséggel, pirospaprikával, enyhén csípősen.
Rántott szezámmagos karfiolrózsák
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Nagyon egyszerű az elkészítése, de nyersen (vagy enyhén párolva) a leghatékonyabb a lúgosító tulajdonsága ...
A mákosguba, jellegzetes magyar étel
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Eredetileg karácsonyi ünnepi étel volt, és abban a hiszemben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét hoz.
Kocsonya, rántott köröm, csülökpörk. III.rész
Főételek, Egytálételek
Csülökpörkölt főtt burgonyával és káposztasalátával.
Habostorta rövid élete
Információk, Egyéb
Egy habostorta nem csupán édesség – igazi műalkotás, amely a cukrász keze alatt születik, és rövid, de ragyog ...

További cikkek »