Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel

Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel


Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel

Hozzávalók 2-4 személyre:

     30-60 dkg színhús, én sertéscombból szoktam készíteni

     Zöldségek: sárgarépa, petrezselyem, zeller

     Esetleg kevés karaláb vagy karfiol

     Paradicsom, paprika

     vöröshagyma,

     Citrom

     Tejföl

     Tárkony, só, bors

Elkészítése:

A húst felkockázom, majd harminc, negyven percig hideg vízben áztazom, hogy a vér kiázzon belőle és főzés közben ne habozzon a leves.

Zöldségeket megtisztítom, kb akkora kockákra vágom, mint a húst.

Kevés olajon vagy sertészsíron megdinsztelem a felkockázott vöröshagymát, ráteszem a húst, pár percig ezt is dinsztelem, majd ráteszem az összevágott zöldségeket is. Egy néhány karika csípős paprika is mehet bele, de óvatosan!

A paradicsomot nem kell felkockázni, egészben tegyük bele.

Öt, nyolc percig, folyamatos kevergetés közben tovább dinsztelem, közben só és borsot teszek rá.

Felengedem vízzel. Az eddigi tartalom kb. másfélszeresével.

Felforralom, majd lassú tűzön készre főzöm. Teszek bele tárkonyt is.

Újra ízesíteni kell! 

Amikor kész, fél vagy egész citromot felkarikázok és beleteszem.

Teszek rá egy, egy, két evőkanál tejfölt is.

Tállalhatjuk!

Ha van otthon egy kevés petrezselyemzöld, aprítsuk fel és szórjunk egy kicsit a tetejére.

Nagyon szép a leves tetején és még jobb illatot varázsol levesünknek!

Sajnos nekem most nem volt.

 

Jó étvágyat

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

Csirkemell másképp!
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Csirkemell sokunk étrendjében örök klasszis és nemcsak a diétázók és valamilyen különleges étrendet követő ...
Csalánsaláta gyöngyhagymával ...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ezek a saláták akár magukban is fogyaszthatók, de természetesen pörköltekhez és sültethez is kiváló!
Sült csibemáj almával, rukkolával
Főételek, Sültek
A csirkemájat mindenképpen érdemes kipróbálni almával összesütve, nálunk kevéssé ismert, pedig nagyon jó pá ...
Reteksaláta a kertből!
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ez így a lúgosító diéta szerint készült.
Habostorta rövid élete
Információk, Egyéb
Egy habostorta nem csupán édesség – igazi műalkotás, amely a cukrász keze alatt születik, és rövid, de ragyog ...
Meggyleves egyszerűen
Előételek/Levesek, Levesek
Tetszés szerinti meggyet feltesszük főni kb. kétszer annyi vízben, mint a meggy. Én nem magozom ki, mert így tet ...
Sült hekk köretekkel
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Halételekre azt mondják, hogy a legegészségesebb ételek. Ph értékük az enyhén savas kategóriába van sorolva.
A mákosguba, jellegzetes magyar étel
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Eredetileg karácsonyi ünnepi étel volt, és abban a hiszemben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét hoz.
Sült csibemáj hagymával rozmaringgal
Főételek, Sültek
Csibemáj azaz egyszerű alapanyag, mely amellett, hogy kevés kell belőle és olcsó is

További cikkek »