Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel

Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel


Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel

Hozzávalók 2-4 személyre:

     30-60 dkg színhús, én sertéscombból szoktam készíteni

     Zöldségek: sárgarépa, petrezselyem, zeller

     Esetleg kevés karaláb vagy karfiol

     Paradicsom, paprika

     vöröshagyma,

     Citrom

     Tejföl

     Tárkony, só, bors

Elkészítése:

A húst felkockázom, majd harminc, negyven percig hideg vízben áztazom, hogy a vér kiázzon belőle és főzés közben ne habozzon a leves.

Zöldségeket megtisztítom, kb akkora kockákra vágom, mint a húst.

Kevés olajon vagy sertészsíron megdinsztelem a felkockázott vöröshagymát, ráteszem a húst, pár percig ezt is dinsztelem, majd ráteszem az összevágott zöldségeket is. Egy néhány karika csípős paprika is mehet bele, de óvatosan!

A paradicsomot nem kell felkockázni, egészben tegyük bele.

Öt, nyolc percig, folyamatos kevergetés közben tovább dinsztelem, közben só és borsot teszek rá.

Felengedem vízzel. Az eddigi tartalom kb. másfélszeresével.

Felforralom, majd lassú tűzön készre főzöm. Teszek bele tárkonyt is.

Újra ízesíteni kell! 

Amikor kész, fél vagy egész citromot felkarikázok és beleteszem.

Teszek rá egy, egy, két evőkanál tejfölt is.

Tállalhatjuk!

Ha van otthon egy kevés petrezselyemzöld, aprítsuk fel és szórjunk egy kicsit a tetejére.

Nagyon szép a leves tetején és még jobb illatot varázsol levesünknek!

Sajnos nekem most nem volt.

 

Jó étvágyat

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ÍzVilága cikkajánló

A szegedi halászlé története
Információk, fontos
A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással.
Mákostészta narancs szeletekkel ízesítve
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Mákostésztát szinte mindenki szereti. Kevés hozzávaló, egyszerű elkészítés jellemzi.
Káposzta saláta
Egyéb receptek, Köretek
Köménymagot csak az tegyen rá, aki szereti!
Csalánsaláta gyöngyhagymával ...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ezek a saláták akár magukban is fogyaszthatók, de természetesen pörköltekhez és sültethez is kiváló!
Sült birsalma
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Téli csemegéink egyike a sült birsalma. Ez az alma egy külön ízvilág. Aki még nem kóstolta, hát érdemes bepótólni!
Krumplis tészta savanyúságokkal
Főételek, Egytálételek
A legfinomabb, ha kovászos vagy savanyú uborkával esszük, de bármilyen ecetes savanyúság illik hozzá.
Szegedi csirkegulyás csipetkével
Főételek, Egytálételek
Először is főzzünk egy hagyományos csirkegulyáslevest sok zöldséggel, pirospaprikával, enyhén csípősen.
Csikós tokány
Főételek, Egytálételek
Az ízletes, szaftos húsdarabok páratlan ízvilágot teremtenek, ami az egyszerű, de jellegzetes fűszerezésnek kös ...
Pulykaszárnyközép burgonyával, sült céklával
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ahogy ezt az ételt elkészítettem ez egy alap. Az őszibarack befőtt nagyon harmonizál vele.

További cikkek »