Burgonyafőzelék naturan
Burgonyafőzelék naturan
Hozzávalók:
- Fél kg krumpli
- 1 db babérlevél
- Só, bors
- Kevés olaj
- 2 ek liszt
- 2 gerezd fokhagym
- 1 dl főzőlé (Esetleg víz)
- 3 ek tejföl
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- Kevés ecet ízlés szerint, vagy citromlé
- Egy-két karika citrom
Elkészítése:
- Vöröshagymát aprítsuk össze és tegyük fel dinsztelni, pirítani egy kicsit, kevés olajjal.
- Az összekockázott burgonyát is öntsük rá, keverjük át párszor és..
- Öntsünk ráannyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.
- Ízesítsük sóval, borssal, a babérlevéllel és a meghámozott fokhagymagerezdekkel, majd főzzük puhára (kb. 20 perc, krumplifajtától függően).
- Ha megfőtt a krumpli, készítssünk tejfölös habarást
- Vízzel vagy a krumpli főzőlevével keverjük simára, és adjuk hozzá a főzelékhez.
- Keverjük össze az egészet és forraljuk fel.
- A levét ízlés szerint hígíthatjuk, vagy ha egy kicsit tovább forraljuk, akkor sűríthetjük.
Frissen sült húsokkal, fasírttal igen ízletes lesz az ebédünk.!
Tetszett a cikk?
ÍzVilága cikkajánló
Sült hekk lúgosító köretekkel...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Sült hekk, sütőtökpürével, héjában főtt burgonyával, olívaolajban átsütve, kaliforniai paprikával díszítve.
Komplett lúgosító ebéd
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Vegyes zöldségleves zöldborsóval, sült hekk sütőtökpürével és héjában főtt sült burgonyával
Csontleves rengeteg zöldséggel.
Előételek/Levesek, Levesek
Ha erős zöldpaprikát is tettünk levesbe, azt hamarabb vegyük ki a levesből, nehogy kiszakadjon.
A lángos!
Tésztafélék, Lángosok/Fánkok
A lángos, vagy kenyérlepény valószínűleg a kenyérrel egyidőben keletkezett
A tökéletes sertésszelet titka
Információk, Egyéb
A sertésszelet édes-savanyú mártással: A család kerti partijának sztárja
Rántott tökbél
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Főzelékekre feltétnek, vagy mellé egy mártást. Esetleg magában, nasiként is fogyaszthatő
Krumplis tészta savanyúságokkal
Főételek, Egytálételek
A legfinomabb, ha kovászos vagy savanyú uborkával esszük, de bármilyen ecetes savanyúság illik hozzá.
Sült csibemáj almával, rukkolával
Főételek, Sültek
A csirkemájat mindenképpen érdemes kipróbálni almával összesütve, nálunk kevéssé ismert, pedig nagyon jó pá ...
Szalagos fánk
Tésztafélék, Lángosok/Fánkok
Tetejét tetszés szerinti lekvárral vagy pudinggal ízesítjük. Majd meghintjük porcukorral.