Lúgosító fűszerek/ édesítőszerek

Lúgosító fűszerek/ édesítőszerek


Lúgosító fűszerek/ édesítőszerek

Ételeinket szinte mindig ízesítjük valahogy, a jobb ízhatás elérése érdekében. Ez így természetes, azonban tudnunk kell, hogy a túlzott fűszerezés nem mindig jó.

Ha már fűszerezünk, tegyük ezt olyan fűszerekkel, ami kellemes ízhatást ad és egészséges. Ételeinkhez elsősorban lúgos hatású fűszereket használjunk, de mellette, ha az étel úgy kívánja tehetünk bele más fűszereket is, mert az ételeinknek egészében nem szükséges teljesen lúgosnak lenni. (Legfőképp a cukrokat érdemes elhagyni.)

A jó arány a 80-20% a lúgos javára. Ne ragaszkodjunk görcsösen az előíráshoz!

 

Erősen lúgosító fűszerek/ édesítőszerek

Sztívia, a fahéj, a curry por, a gyömbér, a mustár és a chili paprika is mind lúgosít

Közepesen lúgosító fűszerek/ édesítőszerek

Juharszirup, köménymag, szezámmag, lúgosító folyékony só, kelta só, pirospaprika, Cayenne bors, fokhagyma.

 

Enyhén lúgosító fűszerek/ édesítőszerek

Nyers méz, nyers cukor, gyógynövények, legtöbb fűszer.

Fotó forrása: pixabay.com

 

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága cikkajánló

Főzőtök előkészítése a fagyasztásra
Információk, Javaslatok/Praktikák
Felhasználása: Kiolvasztás után, úgy használjuk, mintha teljesen friss lenne.
Tyúkhúrsaláta almával
Speciális receptek, Lúgosító ételek
A tyúkhúr íze kellemes, édeskés, friss fűízű, virágok is ehetőek, ízük semleges.
Sült birsalma
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Téli csemegéink egyike a sült birsalma. Ez az alma egy külön ízvilág. Aki még nem kóstolta, hát érdemes bepótólni!
Sült hekk lúgosító köretekkel...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
.Változatos ételeket lehet belőle készíteni, egyik legismertebb a sült hekk.
Ismerd meg ételeinket, receptjeinket!
Információk, fontos
Egy kis kreativitást, néhány új ötletet beletéve, a legízletesebb ételek születhetnek meg.
A szegedi halászlé története
Információk, fontos
A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással.
Konyharuhák és törlők tisztítása
Információk, Javaslatok/Praktikák
Kiömlik a kávé, tea vagy más étel, ne hagyjuk beszáradni a foltokat a konyharuhánkba. Orvosoljuk a problémát azonnal!
Édes hagyomány karácsonyra
Információk, Egyéb
A szaloncukor készítése nem ördöngösség, de igényel némi türelmet és kreativitást.
Pitypangsaláta "Lúgosító módra"
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Bár a pitypang egyre ismertebb főzési alapanyaga a magyar konyháknak, mégis ritkán használjuk.

További cikkek »