Rántott szezámmagos karfiolrózsák

Rántott szezámmagos karfiolrózsák


Rántott szezámmagos karfiolrózsák 

 Hozzávalók két személyre:

- 1db közepes méretű karfiol (Ph lúgos)

- 3 db közepes batáta (Ph lúgos)

- 3 db tojás (Ph savas )

- kukoricaliszt a panírhoz (Ph lúgos)
 
- kevés szezámmag (Ph enyhén lúgos)

- 1/2 l étolaj olíva, vagy más (Ph lúgos)

- só 

Elkészítése:

- Karfiolt rózsákra szedjük és félig megfőzzük enyhén sós vízben

- Majd kiszedjük és lecsurgatjuk róla a vizet

- Leütjük a tojásokat, sót teszünk bele és felverjük őket

- Közben feltesszük melegedni a sütéshez az olajat

- Karfiolrózsákat meghempergetjük kukorica lisztben, majd a felvert tojásban

- Beletesszük őket az olajba, a tetejüket meghintjük szezámmaggal,

- Majd mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

-  Vigyázzunk a karfiolra, mert nagyon törékeny.

Tálalhatjuk! Köretként batáta csipszet adtam mellé.

 

Irina

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ÍzVilága cikkajánló

Szilvalekváros gombóc
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Egy finom leves után...
Szalagos fánk
Tésztafélék, Lángosok/Fánkok
Tetejét tetszés szerinti lekvárral vagy pudinggal ízesítjük. Majd meghintjük porcukorral.
Meggyleves egyszerűen
Előételek/Levesek, Levesek
Tetszés szerinti meggyet feltesszük főni kb. kétszer annyi vízben, mint a meggy. Én nem magozom ki, mert így tet ...
A szegedi halászlé története
Információk, fontos
A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással.
Sertéspörkölt főtt burgonyával
Főételek, Pörköltek
Általában gazdagon fűszerezzük, az erős és csípősebb ízeket is bátran használjuk hozzá.
Sült birsalma
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Téli csemegéink egyike a sült birsalma. Ez az alma egy külön ízvilág. Aki még nem kóstolta, hát érdemes bepótólni!
Burgonyafőzelék naturan
Egyéb receptek, Köretek
Frissen sült húsokkal, fasírttal igen ízletes lesz az ebédünk.!
Krumplis tészta savanyúságokkal
Főételek, Egytálételek
A legfinomabb, ha kovászos vagy savanyú uborkával esszük, de bármilyen ecetes savanyúság illik hozzá.
Hideg gyümölcsleves
Előételek/Levesek, Levesek
Gyümölcsleves szilvából és őszibarackból nádcukorral készítve!
Szilvalekváros gombóc
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Egy finom leves után...
Szalagos fánk
Tésztafélék, Lángosok/Fánkok
Tetejét tetszés szerinti lekvárral vagy pudinggal ízesítjük. Majd meghintjük porcukorral.
Meggyleves egyszerűen
Előételek/Levesek, Levesek
Tetszés szerinti meggyet feltesszük főni kb. kétszer annyi vízben, mint a meggy. Én nem magozom ki, mert így tet ...
A szegedi halászlé története
Információk, fontos
A magyar néprajzi irodalom szerint a halászlé azonos a hosszú lére eresztett halpaprikással.
Sertéspörkölt főtt burgonyával
Főételek, Pörköltek
Általában gazdagon fűszerezzük, az erős és csípősebb ízeket is bátran használjuk hozzá.
Sült birsalma
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Téli csemegéink egyike a sült birsalma. Ez az alma egy külön ízvilág. Aki még nem kóstolta, hát érdemes bepótólni!

További cikkek »

Betöltés