Csalánsaláta gyöngyhagymával ...

Csalánsaláta gyöngyhagymával ...


Csalánsaláta gyöngyhagymával és avokádóval

 Legfontosabb, hogy salátánkat  friss, zsenge csalánból készítsük, amely elkészítésnek számtalan módja van. Én most az általam legjobban kedvelt csalán saláta elkészítését mutatom meg.

Hozzávalók:

- 1-2 nagy csomó zsenge csalán ( Ph lúgos)

- 1 csomó zöldhagyma ( Ph lúgos)

- félérett avokádóból néhány szelet ( Ph lúgos)

- üveges gyöngyhagyma ( Ph lúgos)

- 3 db főtt tojás ( Ph enyhén savas, a sárgája erősen savas)

- só és egy pici ecet ( Ph lúgos)

- pici pirospaprika a tetejére

 Elkészítése:

- Csalánleveleket megmossuk és 2-3 centiméteres darabokra vágjuk,

- 1-2 percre leöntjük forró vízzel, majd lecsurgatjuk róla a vizet,

- beletesszük a kb.  0,5-1 centiméter hosszúra vágott zöldhagymát is,

- majd öntünk rá a gyögyhagyma levéből ízlés szerint és összekeverjük.

- Ha szükséges, akkor öntünk rá pár csepp ecetet!

- Főtt tojások fehérjét felkockázzuk, belekeverjük a salátába, és a gyöngyhagyma felét is.


Tálalni kezdjük:

- Kétfelé vettem a salátát.

1. felső kép, tetejét avokádó szeletekkel és gyöngyhagymával díszítettem.

Ez az ami igazi lúgosító saláta, mert a tojásfehérje nagyon gyengén savas, míg  a 

2. alsó képen rátettem a főtt tojás sárgáját is. Ennek azonban erősen savas  a Ph-ja.

Ezt érdemes figyelembe venni a fogyasztásnál.

 

 

Ezek a saláták akár magukban is fogyaszthatók, de természetesen pörköltekhez és sültethez is kiváló!

Irina

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ÍzVilága cikkajánló

Burgonyafőzelék naturan
Egyéb receptek, Köretek
Frissen sült húsokkal, fasírttal igen ízletes lesz az ebédünk.!
A mákosguba, jellegzetes magyar étel
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Eredetileg karácsonyi ünnepi étel volt, és abban a hiszemben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét hoz.
Sült birsalma
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Téli csemegéink egyike a sült birsalma. Ez az alma egy külön ízvilág. Aki még nem kóstolta, hát érdemes bepótólni!
Reggeliző lángoska
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Az én részemet nem fehér liszttel és napraforgóolajjal készítem, hanem rizsliszttel vagy kukoricaliszttel és ol ...
Pulykaszárnyközép burgonyával, sült céklával
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ahogy ezt az ételt elkészítettem ez egy alap. Az őszibarack befőtt nagyon harmonizál vele.
Csalánsaláta gyöngyhagymával ...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ezek a saláták akár magukban is fogyaszthatók, de természetesen pörköltekhez és sültethez is kiváló!
Szegedi csirkegulyás csipetkével
Főételek, Egytálételek
Először is főzzünk egy hagyományos csirkegulyáslevest sok zöldséggel, pirospaprikával, enyhén csípősen.
Szalagos fánk
Tésztafélék, Lángosok/Fánkok
Tetejét tetszés szerinti lekvárral vagy pudinggal ízesítjük. Majd meghintjük porcukorral.
Mákostészta narancs szeletekkel ízesítve
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Mákostésztát szinte mindenki szereti. Kevés hozzávaló, egyszerű elkészítés jellemzi.

További cikkek »