Céklasaláta


Cékla saláta

Hozzávalók:

4-5 közepes cékla, 2-3 sárgarépa, 2 közepes krumpli,1 zeller,

1db. lilahagyma, 1 db. hagyma.     2-3 gerezd fokhagyma.

Fűszerek: köménymag, bors, ½ dl. olaj, mustár, só, 1 citromleve,

1 nagy pohár tejföl,( vagy joghurt) majonéz.

 A zöldségeket megfőzöm, lereszelem (tökgyaluval) a fűszereket

az olajba keverem, pár órát állni hagyom.

Étkezés előtt hozzákeverem a tejfölt, vagy joghurtot,

(a lilahagymát összevágom apróra és ekkor teszem bele)

A hűtőben több napig eláll, ha csak étkezés előtt keverem össze

az öntettel. 

Öntet nélkül is kiválló köret.

Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »