Főtt csemege kukorica


 Ne dobd ki a kukoricahajat – számos jótékony hatása van! Így fogyaszd!

A kukoricahaj fogalma minden bizonnyal mindenki száméra ismerős. Tudjátok ez, a kukorica selymes, halványsárga és zöld szála, ami lehet idegesíteni is szokott, amikor rajta marad egy-kettő a főtt kukoricán. Ennek oka az, hogy nem vagy vele tisztában, hogy mennyi jótékony hatása van a kukoricahajnak, de most megmutatjuk!

Kukoricahaj jótékony hatásai
 

Mi az a kukoricahaj?

A csöves kukorica velejárója a kukoricahaj, valamint a csuhé, amiket legtöbben kidobnak. A kukoricahajat egyébként hallottuk már bajusz, selyemszakáll neveken is, de szerintünk a kukoricahaj kifejezés a legelterjedtebb, ezért ezen emlegetjük a cikkben. Sokan nem tudják, de nagyon egészséges a fogyasztása. Hogy mi mindenre jó, ha kukoricahajat fogyasztasz? Hogyan fogyaszthatod a kukoricahajat? Mutatjuk!

Hogyan fogyaszd a kukoricahajat?

A kukoricahajnak nincsen rossz íze, ha friss, magában is fogyaszthatod, édeskés ízt fogsz tapasztalni. Akár nyári salátáidat is megszórhatod vele, de más ételek mellé is fogyaszthatod kiegészítésként. Másik módszer a kukoricahaj fogyasztására a kiszárítás, porrá őrlés, valamint a tea készítés. Egy bögre kukoricahaj teához forrázz le 1 teáskanálnyi kukoricahajat 200 ml forrásban lévő vízzel, és hagyd ázni legalább 15 percig.

A kukoricahaj pozitív hatásai között gyakran emlegetik a vízhajtó hatást

Azért szerencsés, hogy a kukoricahaj vízhajtó tulajdonsággal rendelkezik, mert nemcsak méregtelenítő hatása van, hanem a vesének, valamint a húgyhólyagnak is kedvez a fogyasztása. A kukoricahajból teát is lehet készíteni, amit sokan nemcsak prevenciós jelleggel, hanem húgyúti panaszok kezeléseként is fogyasztják. Felfázás esetén hatékony orvosság tud lenni a kukoricahaj tea. Persze ilyen esetekben elengedhetetlen az orvossal való konzultáció, mert nem feltétlenül helyettesíti az orvosságot ez a természetes gyógymód, annak ellenére, hogy enyhén gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású. Alkalmazható gyerekeknél ágybavizelés, felnőtteknél inkontinencia esetén, ugyanis erősíti a húgyhólyagot.

A kukoricahaj pozitív hatásai közül ki kell emelni a gyulladáscsökkentő hatást is

A kukoricahajnak azért vannak sárgás, barnás, zöldes, pirosas színei, mert pigementek találhatóak benne, amik nem mások, mint flavonoidok. Antioxidáns és C-vitamin tartalma miatt nagyszerű gyulladáscsökkentő. Továbbá a belőle készült kivonatot számos öregedés elleni készítményben felhasználják, ugyanis erre is jó.

A kukoricahaj pozitív hatása, hogy a vércukorszintet is szabályozza

A cukorbetegség kezelésére, a vércukorszint szabályozására már egészen rég óta használják a kukoricahajat. A kukoricahaj kivonata nemcsak képes csökkenteni a vércukorszintet, hanem még a cukorbetegség következtében kialakuló idegi sérülések kockázatát is csökkenti. Valamint képes csökkenteni a cukorfelszívódását, aminek köszönhetően megelőzhető az evés utáni hirtelen vércukorszint növekedés. A kukoricahaj szérum használatához mindenképpen orvosi konzultációra van szükség, semmiképpen sem helyettesíti az orvosi kezelést, esetleg kiegészíti azt!


Forrás:agraroldal.hu

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »