Hajdina leves


Hajdina leves jó sok zöldséggel

A hajdina is egy egészséges csodaétel, tele nyomelemekkel.
A liszt érzékenyek is fogyaszthatják, mert nem gabona származék.

Hozzávalók:
- 2-3 szelet füstölt szalonna,
- 1 nagyobb hagyma,
- 3 sárgarépa,
- 1 nagyobb petrezselyem gyökér,
- 15 dkg hajdina,
- 2-3 db krumpli,
- só

Elkészítése:

- A szalonnát felkockázom, a hagymát is kockára vágom,
- a zöldségeket megtisztítom és karikára vágom.
- Egy kisebb részét a répákból hasábra vágva, félreteszem.
- A hajdinát negyed órára forró vízbe áztatom, majd szűrőben, többször átöblítem.

Majd...
 
- A szalonnát kiolvasztom, hozzáadom a feldarabolt hagymát és a karikákra vágott zöldséget.
- 5-6 percig átpirítom, majd hozzáadom a leöblített(!) hajdinát. Felengedem vízzel és felforralom. Megsózom.
- Hozzáadom a feldarabolt krumplit és a hasábra vágott fehér és sárgarépát.
- Alacsony tűzön 10 percet főzöm.
- Végül meghintem petrezselyemmel és tálalom.

Jó étvágyat!
Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »