ÍzVilága cikkajánló
Konyhaműveletek 4/2 rész : Zölds. gyüm.
Információk, Egyéb
A zöldségeket tisztítani és darabolni kell, mielőtt az ételeket elkészítenénk, illetve az asztalra kerülnének.
Fejessaláta paradicsommal tálalva
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ennél egyszerűbben elkészíthető salátát elképzelni sem tudok.
Krumplis tészta savanyúságokkal
Főételek, Egytálételek
A legfinomabb, ha kovászos vagy savanyú uborkával esszük, de bármilyen ecetes savanyúság illik hozzá.
Konyhaműveletek 4/4. rész: Sűrítés
Információk, Egyéb
A sűrítés olyan konyhatechnológiai művelet, amellyel az ételre jellemző állományt alakítjuk ki.
Szilvalekváros gombóc
Édességek, Maffinok/Felfújtak
Egy finom leves után...
Tárkonyos raguleves, citromkarikával, tejföllel
Előételek/Levesek, Levesek
Ha van otthon egy kevés petrezselyemzöld, aprítsuk fel és szórjunk egy kicsit a tetejére
Pulykaszárnyközép burgonyával, sült céklával
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Az olcsóbb, egyszerű alapanyagokból is nagyon finom ételeket lehet készíteni.
Csalánsaláta gyöngyhagymával ...
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Ezek a saláták akár magukban is fogyaszthatók, de természetesen pörköltekhez és sültethez is kiváló!
Pitypangsaláta "Lúgosító módra"
Speciális receptek, Lúgosító ételek
Bár a pitypang egyre ismertebb főzési alapanyaga a magyar konyháknak, mégis ritkán használjuk.