Hajdina leves
Hajdina leves jó sok zöldséggel
A hajdina is egy egészséges csodaétel, tele nyomelemekkel.
A liszt érzékenyek is fogyaszthatják, mert nem gabona származék.
Hozzávalók:
- 2-3 szelet füstölt szalonna,
- 1 nagyobb hagyma,
- 3 sárgarépa,
- 1 nagyobb petrezselyem gyökér,
- 15 dkg hajdina,
- 2-3 db krumpli,
- só
Elkészítése:
- A szalonnát felkockázom, a hagymát is kockára vágom,
- a zöldségeket megtisztítom és karikára vágom.
- Egy kisebb részét a répákból hasábra vágva, félreteszem.
- A hajdinát negyed órára forró vízbe áztatom, majd szűrőben, többször átöblítem.
Majd...
- A szalonnát kiolvasztom, hozzáadom a feldarabolt hagymát és a karikákra vágott zöldséget.
- 5-6 percig átpirítom, majd hozzáadom a leöblített(!) hajdinát. Felengedem vízzel és felforralom. Megsózom.
- Hozzáadom a feldarabolt krumplit és a hasábra vágott fehér és sárgarépát.
- Alacsony tűzön 10 percet főzöm.
- Végül meghintem petrezselyemmel és tálalom.
Jó étvágyat!
Tetszett a cikk?
ÍzVilága receptek
Tojásos lecsó debreceni kolbásszal
Főételek, Egytálételek
Füstölt szalonnával és debreceni kolbásszal
Konyhaműveletek 3/3 rész : Tészták
Információk, Egyéb információk
Magyarországon tésztának nevezik a levesbetéteket és bizonyos ételek egyik alapanyagát is
Csicseriborsó-krémleves konzervből
Előételek, levesek, Levesek
Egyszerű de nagyszerű finom leves
Házi leveskocka készítése
Információk, Fontos információk
Ha fontos az egészséges táplálkozás, márpedig fontosnak kell lenni mindenkinek, akkor tedd ezt! Készíts el a saj ...
Baromfisült zöldségekkel
Főételek, Sültek
Pulykaszárny sütve csirkemellel és friss zöldségekkel. Diétás ebédnek is megfelel. Nem teszek rá sem olajat, sem zsírt.
Hajdina leves
Előételek, levesek, Levesek
A hajdina is egy egészséges csodaétel, tele nyomelemekkel.
Mákostészta narancs szeletekkel ízesítve
Édességek, Muffinok, felfújtak
Mákostésztát szinte mindenki kedveli. Kevés hozzávaló, elkészítése egyszerű, Így lehet jellemezni.
Pitypangsaláta "Lúgosító módra"
Előételek, levesek, Saláták
Bár a pitypang egyre ismertebb főzési alapanyaga a magyar konyháknak, mégis ritkán használjuk.
Hidegtálak 3. változat
Előételek, levesek, Szendvicsek, hidegtálak
Egyszerű hozzávalók, gyors elkészítés, kellemes ízek.
ÍzVilága receptek
Sertéspörkölt főtt burgonyával
Főételek, Pörköltek
Egy egyszerű, talán a legismertebb ételek egyike, a sertéspörkölt, melyet tört burgonyával tálaltam.
Főzőtök előkészítése a fagyasztásra
Információk, Javaslatok/Praktikák
Kiolvasztás után, úgy használjuk, mintha teljesen friss lenne.
Rösztike
Speciális receptek, Vegetáriánus
Könnyű és finom! Tízóraira, uzsonnára vacsorára vagy bármikor.
Sült libamáj vegyes körettel
Főételek, Sültek
Libamáj, tepertővel, burgonyával szőlővel és parikával
Csontleves rengeteg zöldséggel.
Előételek, levesek, Levesek
Csontleves rengeteg zöldséggel és kevés tésztával!
Baromfisült zöldségekkel
Főételek, Sültek
Pulykaszárny sütve csirkemellel és friss zöldségekkel. Diétás ebédnek is megfelel. Nem teszek rá sem olajat, sem zsírt.
Sertéspörkölt párolt rizzsel.
Főételek, Pörköltek
Egyszerű, gyors, finom étel. Salátával, vagy savanyúsággal tálaljuk.
Konyhaműveletek 3/3 rész : Tészták
Információk, Egyéb információk
Magyarországon tésztának nevezik a levesbetéteket és bizonyos ételek egyik alapanyagát is
A fasírt
Főételek, Sültek
Egyszerű, gyors, bármilyen főzelékhez kiváló feltét a fasírt.