Rántott tökbél

Rántott tökbél


 

Rántott tökbél

Hozzávalók:

- 1 db közepes méretű főzőtök

A panírhoz:

- 2-3 tojás

- zsemlemorzsa

- kevés liszt

Sütéshez:

- olaj

 

Elkészítése:

Olyan tököt választunk, ami zsenge és még alig van magja.

Először is feldaraboljuk a tököt tetszés szerint.

 

Majd kíméletesen kiszelem belőle a belét és kisebb darabokra vágom, hogy sütés közben ne törjön el.

A tökbélből levest is készíthetünk. 

 

A továbbiakban a tányéron lévőt szokásos módon fűszerezem, panírozom és olajban megsütöm.

Bármilyen mártással, főzelékkel tálalható!

Én, most kapormártással tettem az asztalra.

Nyári melegben kellemes együttest alkotnak. Könnyű étel.

ttps://lugositoetelek.izvilaga.hu/adatlap/kapormartas_es_a__kapor_/288 

 

A tálcán jobbra lévő tökhúst legyalulom és főzeléket, vagy mártást készitek belőle.

Vagy mint most is, megy a fagyasztóládába téli fogyasztásra.

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »