Rántott tökbél

Rántott tökbél
Hozzávalók:
- 1 db közepes méretű főzőtök
A panírhoz:
- 2-3 tojás
- zsemlemorzsa
- kevés liszt
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
Olyan tököt választunk, ami zsenge és még alig van magja.
Először is feldaraboljuk a tököt tetszés szerint.
Majd kíméletesen kiszelem belőle a belét és kisebb darabokra vágom, hogy sütés közben ne törjön el.
A tökbélből levest is készíthetünk.
A továbbiakban a tányéron lévőt szokásos módon fűszerezem, panírozom és olajban megsütöm.
Bármilyen mártással, főzelékkel tálalható!
Én, most kapormártással tettem az asztalra.
Nyári melegben kellemes együttest alkotnak. Könnyű étel.
ttps://lugositoetelek.izvilaga.hu/adatlap/kapormartas_es_a__kapor_/288
A tálcán jobbra lévő tökhúst legyalulom és főzeléket, vagy mártást készitek belőle.
Vagy mint most is, megy a fagyasztóládába téli fogyasztásra.
Kiemelt ApróHirdetések





További kiemelt ApróHirdetések »
ÍzVilága receptek









ÍzVilága receptek









Helyi gasztró programok
További helyi gasztró programok »
Helyi gasztró szolgáltatók

