Sült birsalma


Sült birsalma (PH lúgos)

 

Téli csemegéink egyike a sült birsalma. Ez az alma egy külön ízvilág. Aki még nem kóstolta, hát érdemes bepótólni!

Hogy is néz ki és hogyan használjuk?

Hát először is amit tudni kell róla: Amíg nem teljesen érett, addig nagyon kemény és nagyon szőrös a héja. Megtisztítása nem könnyű és a szeletelése sem.

Nem akarok ezzel senkit elrettenteni a birsalmától, mer megéri a fáradozást.

 

1.) Tegyük bő vízbe az almákat, fogjunk egy erős körömkefét, (amit csak a konyhában használunk) keféljük át az almákat keményen és addig amíg egyetlen szőrt is látunk rajta. Ügyeljönk az almák végeire is, hogy azok is tiszták legyenek! Utána 2-3 soron mossuk át, öblítsük le őket, most már folyóvízben. Ha a héja itt-ott hibás, vágjuk ki belőle! Sütés közben ez beszárad, tökéletes lesz.

2.) Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk őket bele. Lehet szorosra is mert egy kicsit összeesnek.

3.) Középmeleg sütőbe tesszük és kb. 1,5-2 óra alatt szép világosbarnára és puhára sülnek.

     Vigyázz rá, ne legyen a sütő nagyon forró, ne égesd meg a külsejét!

Ízesíteni semmivel nem szoktam! Így tökéletes ahogy van. Nincs agyon sütve, lédús, de nem folyik! 

Héjastól fogyasztható, de ha szeretnéd meg is hámozhatod sütés után.

Jóétvágyat hozzá!

Birsalmafa virága!

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »