Sült hekk, lúgosító köretekkel

Sült hekk köretekkel
Halételekre azt mondják, hogy a legegészségesebb ételek. Ph értékük az enyhén savas kategóriába van sorolva
Hozzávalók két személyre:
- 1 közepes méretű fagyasztott hekk (Ph enyhén savas)
- 1 db batáta (Ph lúgos)
- Olívaolaj a batáta sütéséhez.(Ph erősen lúgos)
- kevés kápia paprika a díszítéshez (Ph lúgos)
- 1 db kivi ( Amit a kiviről tudni kell: Érettségi állapotától függően a kivi pH-értéke 3,1 és 3,96 között változik , ami a "magas savtartalmú" élelmiszerek közé sorolja. A citromos gyümölcsök, mint a grapefruit, az ananász és a kivi, a bejutás során savasak, de az emésztés után lúgossá válnak, így jót tesz a lúgos egyensúlynak, de nem olyan jó, ha gyomorsavtól szenved .)
- Azután egy darab batátát felszeleteltem és olajban kisütöttem, majd a halat is.
- Kivit és a paprikát karikára vágtam, majd tálaltam a kép szerint.
- Férjemnek a másik adag ugyanígy készült, csak neki burgonyát sütöttem a halhoz és a díszítés a kápia paprikából lett.
Fenti kép: saját fotó
E lenti képen lévő ételt nem én készítettem, nem saját fotó, csak idetettem, mert nagyon szép!
Kép forrása: pixabay.com
Kiemelt ApróHirdetések





További kiemelt ApróHirdetések »
ÍzVilága receptek









ÍzVilága receptek









Helyi gasztró programok
További helyi gasztró programok »
Helyi gasztró szolgáltatók

