ÍzVilága cikkajánló
      A mákosguba, jellegzetes magyar étel
                  Édességek, Maffinok/Felfújtak      
                  Eredetileg karácsonyi ünnepi étel volt, és abban a hiszemben sütötték, hogy a sokszemű mák sok szerencsét  hoz.
    
      Pulykaszárnyközép burgonyával, sült céklával
                  Speciális receptek, Lúgosító ételek      
                  Ahogy ezt az ételt elkészítettem ez egy alap. Az őszibarack befőtt nagyon harmonizál vele.
    
      Sült hekk lúgosító köretekkel...
                  Speciális receptek, Lúgosító ételek      
                  Sült hekk, sütőtökpürével, héjában főtt burgonyával, olívaolajban átsütve, kaliforniai paprikával díszítve. 
    
      Reggeliző lángoska
                  Speciális receptek, Lúgosító ételek      
                  Az én részemet nem fehér liszttel és napraforgóolajjal készítem, hanem rizsliszttel vagy kukoricaliszttel  és ol ...
    
      Mákostészta narancs szeletekkel ízesítve
                  Édességek, Maffinok/Felfújtak      
                  Mákostésztát szinte mindenki szereti. Kevés hozzávaló, egyszerű elkészítés jellemzi.
    
      Meggyleves egyszerűen
                  Előételek/Levesek, Levesek      
                  Tetszés szerinti meggyet feltesszük főni kb. kétszer annyi vízben, mint a meggy.
Én nem magozom ki, mert így tet ...
    
      Karfiol és csirkemell kukoricadarában
                  Speciális receptek, Lúgosító ételek      
                  A készétel nagyon ropogós, mert kukoricadarában van megforgatva a hós és a karfiol is.
    
      Szalagos fánk
                  Tésztafélék, Lángosok/Fánkok      
                  Tetejét tetszés szerinti lekvárral vagy pudinggal ízesítjük. Majd meghintjük porcukorral.
    
      Tejszínes gombamártás
                  Főételek, Egytálételek      
                  Tállalhatjuk, sülthúsokkal, sülthallal, adhatunk hozzá bármilyen tészta köretet, esetleg előtte egy egyszerű levest.