Tojásrántotta karfiolrózsával

Reggeli készítésénél is fontos szempont, hogy gyorsan és finomat készítsünk.
Tojásrántotta karfiolrózsával
Hozzávalók egy személyre:
- 2 db tojás (Ph enyhén savas)
- egy maréknyi apróra vágott karfiolrózsa ( Ph lúgos )
- pár szelet vagy több paradicsom ( PH lúgos )
- 1/2 dl olívaolaj (Ph lúgos )
- só, bors és fűszer amit még szeretnél bele
- díszítéshez valami zöld (nálam most pitypanglevél) ( Ph lugos)
- 1/2 dl víz
Elkészítése:
1.) Egy serpenyőbe kevés olívaolajat teszünk, ráöntjük a fél dl vizet, bele az apróra vágott karfiolrózsákat, rá pici sót és borsot.
2.) Megpároljuk és zsírjára pirítjuk. (Úgy hogy a víz teljesen tűnjön el belőle. Nem kell nagyon puhára készíteni, kicsit roppanjon a karfiol.)
3.) Két tojást leütjük, kikeverjük egy kis sóval.
4.) Másik serpenyőbe (teflonos) tesszük az olívaolaj másik felét, felforrósítjuk és beleöntjük a felvert tojást, szépen egyenletesen eligazítjuk....
5.) Majd gyorsan ráterítjük a megpárolt karfiolt.
6.) Szép lassan megsütjük. Az alja jó, ha szép aranybarnára sül.
7.) Tányérra tesszük és díszítjük, sózzuk és borsozzuk, ha szükséges.
Jó étvágyat!
ÍzVilága receptek









ÍzVilága receptek








