Tojásrántotta karfiolrózsával

Tojásrántotta karfiolrózsával


 

Reggeli készítésénél is fontos szempont, hogy gyorsan és finomat készítsünk.


Tojásrántotta karfiolrózsával

Hozzávalók egy személyre:

- 2 db tojás (Ph enyhén savas)

- egy maréknyi apróra vágott karfiolrózsa ( Ph lúgos )

- pár szelet vagy több paradicsom ( PH lúgos )

- 1/2 dl olívaolaj (Ph lúgos )

- só, bors és fűszer amit még szeretnél bele

- díszítéshez valami zöld (nálam most pitypanglevél) ( Ph lugos)

- 1/2 dl víz

 

Elkészítése:

1.) Egy serpenyőbe kevés olívaolajat teszünk, ráöntjük a fél dl vizet, bele az apróra vágott karfiolrózsákat, rá pici sót és borsot.

2.) Megpároljuk és zsírjára pirítjuk. (Úgy hogy a víz teljesen tűnjön el belőle. Nem kell nagyon puhára készíteni, kicsit roppanjon a karfiol.)

3.) Két tojást leütjük, kikeverjük egy kis sóval.

4.) Másik serpenyőbe (teflonos) tesszük az olívaolaj másik felét, felforrósítjuk és beleöntjük a felvert tojást, szépen egyenletesen eligazítjuk....

5.) Majd gyorsan ráterítjük a megpárolt karfiolt.

6.) Szép lassan megsütjük. Az alja jó, ha szép aranybarnára sül.

7.) Tányérra tesszük és díszítjük, sózzuk és borsozzuk, ha szükséges.

 

Jó étvágyat!

Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »