Tyúkhúrsaláta almával

Tyúkhúrsaláta almával


Tyúkhúrsaláta almával

Ez a recept egy kicsit megosztó lehet, mert lehet néhányan idekenkednek ettől a növénytől.

A tyúkhúr íze kellemes, édeskés, friss fűízű, virágok is ehetőek, ízük semleges. A frissen szedett tyúkhúrból remek saláta készíthető.

A tyúkhúrhoz van aki nagyon könnyen hozzájut, de mások csak nagyon ritkán, mert a kereskedésekben nagyon elvétve lehet hozzájutni.


Lássuk, hogyan készül ez a saláta?

Hozzávalók:

- Kell hozzá egy nagy marék szép tiszta, zsenge tyúkhúr. Nem baj, ha már van virágja is, sőt a szára is ehető.

- Kell hozzá egy-két alma

- Olíva olaj egy-két kanállal

- őrölt fahéj, 

- fél citrom leve


Elkészítése:

- A kiválogatott, megmosott  tyúkhúrt 2-3 centiméteres darabokra vágjuk,

- Ráreszeljük a hámozott almák nagy részét,

- egy-két evőkanál olívaolajat öntünk rá és ízlés szerint őrölt fahéjat is teszünk rá.

-  Fél citrom levét is ráöntjük.

- Összekeverjük és tálaljuk. Tetejére rátesszük a maradék almát díszítésnek.

Inkább sültek mellé adjük ezt a salátát.


 




Tetszett a cikk?

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ÍzVilága receptek

További receptek »

 

 

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »