Tyúkhúrsaláta almával
Tyúkhúrsaláta almával
Ez a recept egy kicsit megosztó lehet, mert lehet néhányan idekenkednek ettől a növénytől.
A tyúkhúr íze kellemes, édeskés, friss fűízű, virágok is ehetőek, ízük semleges. A frissen szedett tyúkhúrból remek saláta készíthető.
A tyúkhúrhoz van aki nagyon könnyen hozzájut, de mások csak nagyon ritkán, mert a kereskedésekben nagyon elvétve lehet hozzájutni.
Lássuk, hogyan készül ez a saláta?
Hozzávalók:
- Kell hozzá egy nagy marék szép tiszta, zsenge tyúkhúr. Nem baj, ha már van virágja is, sőt a szára is ehető.
- Kell hozzá egy-két alma
- Olíva olaj egy-két kanállal
- őrölt fahéj,
- fél citrom leve
Elkészítése:
- A kiválogatott, megmosott tyúkhúrt 2-3 centiméteres darabokra vágjuk,
- Ráreszeljük a hámozott almák nagy részét,
- egy-két evőkanál olívaolajat öntünk rá és ízlés szerint őrölt fahéjat is teszünk rá.
- Fél citrom levét is ráöntjük.
- Összekeverjük és tálaljuk. Tetejére rátesszük a maradék almát díszítésnek.
Inkább sültek mellé adjük ezt a salátát.
ÍzVilága receptek
ÍzVilága receptek